JUSS OG SAMFUNN

Akers Mic sliter med nettsalget

Da Akers Mic anslo Internett-salget til 4,5 millioner kroner i 1997, visste de at det var optimistisk. Men halvveis i året har multimediaforretningen fortsatt ikke passert en million kroner. Det gjør dem en smule rådville når butikken nå skal krige på pris på nettet.

Herman Berg
19. aug. 1997 - 14:16

Akers Mic omsatte de seks første månedene for 941.000 kroner via Internett. Hvis salget fortsetter like tregt, innebærer det at Akers Mic ikke passerer to millioner kroner i nettomsetning ved årets slutt. Det er svært dårlig i forhold til et budsjettert salg på 4,5 millioner kroner i år.

- Jeg vet rett og slett ikke hvorfor vi ikke omsetter mer, sier IT-ansvarlig Geir Andersen til digi.

- USA tar mye av CD-salget med sine lave priser. Men vi har også opplevd en nedgang på 20 prosent i det totale CD-salget, sier han.

I fjor omsatte butikken for rundt 1,5 millioner kroner (0,8 prosent av totalomsetningen) og mottok 7.200 bestillinger i løpet av ett år. I år skulle det denne omsetningen tredobles og forsvare investeringene på over 4,5 millioner kroner som Akers Mic har spyttet inn siden onlinebutikken ble åpnet i desember 1995.

- Jeg holder øye med omsetningen fra dag til dag, og pilen peker ikke akkurat oppover. Vi har færre ordre, mens folk handler mer, sier han og opplyser at det til og med juni i år var kommet inn 2.523 ordre med et gjennomsnitt på 373 kroner for hver bestilling. Og det blir færre som bestiller CD-er.

- Det er interessant å observere at rundt 30-40 prosent av omsetningen nå er ulike typer data- og videospill, sier Andersen.

Uansett vil situasjonen bli enda hardere for Akers Mic når tre av Storbritannias ledende musikkjeder kommer på nettet, som digi meldte i forrige uke.

Forbudet mot parallellimport fra utlandet er en medvirkende årsak til at norske innkjøpspriser ligger høyere enn amerikanske utsalgspriser. Med et lite beløp til emballasje og distribusjon pluss fravær av toll, lønner det seg for norske nettbrukere å bestille fra et amerikanske nettsted som CDnow.

Men Akers Mic har varslet at de skal senke prisene sine og legger opp til teknologiske pushløsninger som personlige agenter med meldinger om musikknyheter via e-post. Fra i morgen vil for eksempel Akers Mic legge ut hele VG Topp 40-lista til 129 kroner per CD.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra