BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Akselererende IT-investeringer fram mot 2006

Gartner-toppsjef Michael D. Fleisher tror på en betydelig bedring av IT-markedet i 2004 og at trenden tiltar frem mot 2006.

22. okt. 2003 - 13:43

Det var under åpningen av Gartner CEO Opens Symposium/ITxpo 2003 i Orlando i Florida at sjefen i analysebyrået Gartner sa at det nå "er økende sannsynlig at vi vil se en betydelig oppgang i IT-investeringer i 2004".

Fleisher støtter seg til sitt eget selskaps undersøkelser som viser at et økende antall IT-sjefer planlegger å erstatte gammelt IT-utstyr samtidig som de vil ta i bruk ny teknologi for å bedre effektiviteten. Dessuten, svarer mange IT-sjefer, vil de forfølge de nye muligheter som nå åpner seg innen trådløs kommunikasjon og programvare basert på åpen kildekode.

Gartner mener det globale markedet for IKT-produkter vil vokse med anslagsvis 5,4 prosent neste år.

- Og oppgangen i IT-investeringer vil sannsynligvis akselerere ytterligere i 2005 og 2006, sier Fleisher. Innen da vil flere nye teknologier konvergere med hverandre og i enda sterkere grad bidra til at næringslivets IT-innkjøp øker i jakten på økt fleksibilitet, effektivitet og lønnsomhet, mener han.

"A big turn is coming," fortalte Fleisher til Symposium/ITxpo-publikummet, og la til at "vi tror 2006 vil se så forskjellig ut fra 2003 som 2003 ser ut når vi sammenlikner med 1999."

- Selskapene skifter nå fokus fra å beskytte eksisterende lønnsomhet til å fokusere på vekst. Kostnadskutt vil fortsatt være viktig, men ikke lenger toppsjefenes førsteprioritet, spår Fleisher.

I sin tale mandag trakk Fleisher frem fire spesifikke teknologiområder som konsernsjefer og IT-sjefer spesielt vil vektlegge i tiden som kommer:

  • Sikker trådløs bredbåndkommunikasjon
  • "Alltid påslått, alltid online" mobilterminaler med svært lavt batteribehov
  • Svært pålitelig og ditto billig datakraft som effektivt kjører sanntidsdata i bedriftsnettet
  • Overgang til en mer tjenesteorientert IT-arktitektur

- Akkurat som Internett frigjorde produktivitetsfordeler som revolusjonerte sikkerhet-, musikk- og reiseindustrien, vil den neste innovasjonsbølgen som trigges av disse fire teknologiområdene bli like banebrytende, mener Fleisher

- For eksempel vil muligheten til trådløst og fortløpende kunne identifisere, verifisere og spore fysiske gjenstander gi enorme effektiviseringsgevinster innen transportbransjen, logisitikk-, distribusjons- og forhandlerledd. Kombinasjonen av sikkert, trådløst bredbånd, elektronisk papir og svært stor minnekapasitet til en billig penge vil dessuten ha enorme konsekvenser for papirindustrien, media- og reklamebransjen, la han til.

For flere nyheter om og fra Gartner Symposium/ITxpo 2003, prøv denne nettsiden: www.gartner.com/symposium.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.