Aksjehandel på nett

I går fikk Net Fonds konsensjon fra Kredittilsynet til å drive med verdipapirhandel. Kurtasjen blir så lav som 0,3 prosent av omsetning, men de er fortsatt dyrere enn konkurrenten Net Trade.

I går fikk Net Fonds konsensjon fra Kredittilsynet til å drive med verdipapirhandel. Kurtasjen blir så lav som 0,3 prosent av omsetning, men de er fortsatt dyrere enn konkurrenten Net Trade.

I går fikk Net Fonds lov til å starte med aksjehandel over Internett. Tjenesten er svært billig, man betaler kun 0,3 prosent kurtasje. Minimumsgrensen er kr 200. Internett-sidene ble lansert i går, mens handelen vil starte på mandag den 28. Net Fonds fikk konsesjon fra Kredittilsynet 31. desember 1996 og fikk de endelige konsesjonsvilkår fastsatt av Finansdepartementet 4. juni i år. Konsesjonen innebærer at Net Fonds ikke kan drive med annet enn markedsføring og megling av aksjer på Oslo Børs. Denne spesialiseringen gjør at selskapet vil ha lave kostnader og kan tilby lav kurtasje, heter det i en pressemelding fra Net Fonds AS.

Tjenesten er ikke ny i Norge. Rett før jul fikk Sparebanken Sverige lov til å drive med aksjehandel på Internett i Norge. På sparebankens hjemmesider er det mulig å kjøpe både norske og svenske aksjer.

Prismessig vil Net Fonds vil være dyrere i forhold til svenske Net Trade. Net Trade tar 0,25 prosent kurtasje og minimumsordre på kr 150, og i tillegg kan man handle på den svenske børsen. Rolf Dammann, daglig leder og hovedaksjonær i Net Fonds sa til digi at de tar høyere priser enn hva våre naboer i øst gjør og at det kan rettferdiggjøres fordi den norske tjenesten er mer brukervennlig.

- Når det gjelder konkurranse fra norske banker så vet jeg at Kredittkassen og Sparebanken NOR har begynt å vurdere å lansere lignende tjenester, sa Dammann videre.

Hos DNB Investor sier Stein Ek at de vil ganske snart starte prosessen med å lansere et lignende tilbud. - Vi vurderer det fortløpende, men vi har ikke begynt å tenke konkret på denne tjenesten, sier Ek.

Til toppen