Aksjekursene i Europa fortsetter å falle (oppdatert versjon)

Aksjeprisene i Europa, synliggjort på Euro Stoxx 50-indeksen, sank til nye bunnnivåer onsdag formiddag.

Aksjeprisene i Europa, synliggjort på Euro Stoxx 50-indeksen, sank til nye bunnnivåer onsdag formiddag.

I de 12 EU-landene som har innført fellesvalutaen euro, falt den såkalte Euro Stoxx 50-indeksen med 4,6 prosent, til 2.345,6 poeng. Tidligere onsdag var den nede i 2.332,8 poeng, som er det laveste nivået på nesten fire år.

Euro Stoxx 50-indeksen har falt med totalt 40 prosent siden begynnelsen av året, og med 18 prosent bare i løpet av den siste uka.

Børsfallet forklares med at det er oppstått panikk blant investorer, etter de store finans- og regnskapsskandalene i USA den siste tiden.

Les også:

Tekst lagt til kl. 17:30:Det lysnet likevel litt ut på ettermiddagen onsdag, norsk tid: Etter umiddelbar nedgang ved åpningen på Wall Street, snudde markedet i positiv retning utpå morgenkvisten amerikansk tid.


Industri-indeksen Dow Jones steg midt i morgenhandelen lokal tid med 1,15 prosent til 7.790 etter å ha falt mer enn 2 prosent tidligere på dagen. Teknologi-indeksen Nasdaq lå midt på morgenkvisten stabilt med en økning på 0,1 prosent til 1.230 etter å ha falt med rundt 3 prosent rett etter åpning.

Den positive utviklingen smittet over på Europa, hvor noe av tapet fra tidligere på dagen ble hentet inn igjen. Eurotop 300-indeksen hadde rundt klokka 17 norsk tid sunket med 2,5 prosent til 855 poeng. Tidligere på dagen lå nedgangen an til å ligge på rundt 5 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet onsdag på 126,08 poeng, en nedgang på 5,49 prosent

Til toppen