BEDRIFTSTEKNOLOGI

Aksjekursene stiger på rykter

Bare ryktene om fusjonssamtaler mellom British Telecom (BT) og Cable & Wireless (C&W) er nok til å få de to selskapenes aksjekurser til å stige. Det er nå to år siden BT mislyktes i sitt forsøk på å kjøpe C&W.

Frode Eriksen
10. feb. 1998 - 15:13

Ryktene om at de to selskapene igjen vurderer å ta opp fusjonssamtaler gav seg utslag på børsene i Hong Kong og London mandag, ifølge Techweb.

Avisartikler i helgen fortalte at C&W har engasjert den samme gruppen rådgivere, Goldman Sachs og ING Barings, som selskapet brukte da BT for to år siden ønsket å kjøpe selskapet, og mange har konkludert med at dette betyr at de to selskapene snakker med hverandre.

BT har mange gode grunner for å se seg om etter nye partnere etter at fusjonsplanene med MCI med 99 prosent sannsynlighet ikke finner sted som planlagt, etter at WorldCom la inn det høyeste budet.

BT trenger et fotfeste i Asia og i USA for å spille en rolle på globalt plan. En fusjon eller oppkjøp av C&W vil sikre solide interesser i Asia, for det er her C&W er sterke, i tillegg til Storbritannia. En av de mest verdifulle interessene til C&W er en aksjepost i Hong Kong Telecom på godt over 50 prosent. Deler av denne posten ble solgt til kinesiske myndigheter før gjenforeningen med Kina i fjor sommer, i bytte for muligheter til å drive telekomvirksomhet i Kina.

Ved en fusjon vil BT likevel mangle en solid partner i USA. Ryktene om samtaler er mange og alt fra GTE og Bell Atlantic til Microsoft er nevnt som mulige partnere.

BT selv står i en svært god økonomisk stilling med tanke på partnerskap eller oppkjøp, siden WorldCom betaler BT kontant for selskapets aksjepost på 20 prosent i MCI, som betyr over 50 milliarder kroner kontant.

Verken BT eller C&W har ønsket å kommentere saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.