BEDRIFTSTEKNOLOGI

Aktivister vil angripe Echelon på Internett

Internettaktivister verden har sett seg lei på at det USA-ledede prosjektet Echelon avlytter telefonsamtaler og e-post verden over. Nå er 21. oktober pekt ut som dagen da de vil aksjonere mot det de oppfatter som storebror-overvåkning.

Frode Eriksen
8. okt. 1999 - 03:00

digi.no har tidligere omtalt Echelon som et avlyttingssystem som så langt bare er beskrevet i offentlige dokumenter. Veldig få erkjenner at systemet virkelig er i drift. Verken USA eller Storbritannia erkjenner at systemet eksisterer, men det gjorde den australske etteretningssjefen så sent som i vår.

Les mer om Echelon:
Australia først ute med å innrømme at Echelon finnes
Kongressrepresentant krever høring om Echelon
Tilbakegang for ytringsfriheten på Internett
Overvåkning i EU-parlamentets spørretime
Algoritmisk overvåkning i neste århundre
EU-parlamentariker frykter FBI-overvåkning
EU-parlamentet krever utredning om overvåkning
Echelon er i en rapport til teknologikomitéen i Europa-parlamentet beskrevet som et system som automatisk siler e-postmeldinger etter bestemte kriterier. En rekke meldinger dirigeres videre av ulike lands etterretningsvesen til institusjoner som CIA eller NSA i USA. Blant de land som deltar i Echelon-arbeidet med å overvåke kommersielle satellittsamband og avlytte telefaks, telex, e-post, datakommunikasjon og telefoni er Norge.

 
Systemet reagerer på visse ord og vendinger som en antar det er stor sjanse for brukes av kriminelle miljøer seg imellom.

Aktivister har allerede forsøkt å gjøre arbeidet til Echelon vanskeligere ved å legge inn ulike signalord i sine egne private e-postmeldinger, men mener nå at tiden er inne til en internasjonal kampanje mot overvåkningen.

Medlemmer av e-postlistan Hacktivism mailing list oppfordrer nå flere å legge inn slike nøkkelord i sine e-postmeldinger fra og med den 21. oktober, som gruppen har døpt til "Jam Echelon Day".

De ordene som gruppen anbefaler folk å legge inn i sine e-postmeldinger er, ifølge Wired News:

FBI, CIA, NSA, IRS, ATF, BATF, DOD, WACO, RUBY RIDGE, OKC, OKLAHOMA CITY, MILITIA, GUN, HANDGUN, MILGOV, ASSAULT, RIFLE, TERRORISM, BOMB, DRUG, HORIUCHI, KORESH, DAVIDIAN, KAHL, POSSE, COMITATUS, RANDY WEAVER, VICKIE WEAVER, SPECIAL FORCES, LINDA THOMPSON, SPECIAL OPERATIONS, GROUP SOG, SOF, DELTA FORCE, CONSTITUTION BILL OF RIGHTS, WHITEWATER, POM PARK, ON METER, ARKANSIDE, IRAN CONTRAS, OLIVER NORTH, VINCE FOSTER, PROMIS, MOSSAD, NASA, MI5, ONI, CID, AK47, M16, C4, MALCOLM X, REVOLUTION, CHEROKEE, HILLARY, BILL CLINTON, GORE, GEORGE BUSH, WACKENHUT, TERRORIST, TASK FORCE, 160 SPECIAL OPS, 12TH GROUP og 5TH GROUP SF.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.