KARRIERE

Akutt mannskapsmangel i Accenture

Mannskaps-mangelen i Accenture Norge er så akutt at Nils Øveraas nå må si nei til oppdrag.

Konsulentselskapet Accenture Norge opplever en så sterk vekst i etterspørsel, at de ikke har kapasitet til å ta alle oppdragene som melder seg.

I løpet av Accentures regnskapsår som avsluttes 31. august 2006, skal konsulentselskapet derfor ha på plass 150 nye medarbeidere.

Accenture måtte riktignok kvitte seg med 60 personer i forbindelse med overtakelsen av EDB telekoms outsourcingsavdeling, men nå trenger selskapet desperat nye hoder.

Administrerende direktør Nils Øveraas forteller til digi.no at Accenture i denne runden vil basere seg på 60 prosent nyutdannede og 40 prosent seniorer.

Tidligere har Accenture i sterkere grad rekruttert nyutdannede, men behovet for spesialisering og dybdekompetanse er nå blitt så stor at behovet for seniorer også er blitt større.

40 nye er allerede på plass siden september, og ytterligere 30 har akseptert et tilbud. Sistnevnte er studenter som ikke vil være klar til jobben før til sommeren.

Accenture vil ha behov for personer som kan gi rådgivning fra tradisjonelle prosessanalyser til fagekspertise og til systemutvikling på ulike områder.

Ti av de 70 som nå er ansatt har tidligere jobbet i Accenture. Men Accenture har fortsatt 80 personer som skal på plass, og selskapet vil framover kjøre jevnlige annonsekampanjer.

Til tross for økt vekst, vil timeprisene holde seg ganske uforandret, tror informasjonsdirektør Eirik Andersen.

Prisene framover vil presses av IT-bransjens utstrakte bruk av offshoring, der stadig større oppdragsmengder blir satt ut til lavkostland.

Accenture er nå sterkt inne i India, Kina, Filippinene og Latvia.

Konsulentselskapet har 800 personer som jobber i lavkostland, hovedsaklig i India og Kina og som betjener 20 nordiske kunder. De nordiske kundene befinner seg for det meste i Sverige og Finland.

Øveraas tror det kommer til å skje mye på denne fronten framover. På grunn av manglende tilgang til norske ressurser, vil lavkostland bli et stadig viktigere område.

I dag har Accenture globalt 16 000 ansatte i India, mens det bare for to til tre år siden var mellom 500 og 1000 ansatte der.

Av totalt 125 000 ansatte i Accenture, jobber rundt 24 000 personer i India, Kina og Filippinene. Dette tallet vil vokse til mellom 30 000 til 50 000 om to til tre år, anslår Andersen til digi.no.

Offshoringsoppdragene kan være alt fra doktorgradnivå til avansert systemutvikling og høyere sertifiseringsoppdrag.

Trenden går uansett på standardisering og industrialisering med høye volum. Like fullt har metodene nå blitt så bra at løsningene vel så gjerne kan tilpasses små bedrifter.

Latvias hovedstad Riga vil etter hvert bli mer aktuelt for Norden, men bare 25 minutter i flylinje fra Stockholm. I dag er det rundt 150 personer på plass i Riga.

En annen trussel som lurer, er at store indiske IT-selskaper nå tar direkte kontakt med norske bedrifter i konkurransen.

Øveraas har i flere tilfeller erfart konkurransen fra indiske selskaper i anbud.

Han tror likevel at Accenture som det norske mellomleddet med kulturforståelse og lokal forankring vil være det riktige mellomleddet framover.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.