JUSS OG SAMFUNN

Al Gore advarer mot SOPA

Lovforslaget truer internett, ifølge USAs tidligere visepresident.

6. jan. 2012 - 10:28

Al Gore tok denne uken avstand fra den amerikanske Stop Online Piracy Act (SOPA).

- I verden i dag er knapt noe som er viktigere enn å redde internett, sa Gore etter et foredrag i en spørsmålrunde som er gjengitt på Youtube.

Rettighetshavere har et poeng i sine bestrebelser mot piratkopiering. Det omstridte lovforslaget er likevel ikke veien å gå, mente han.

USAs tidligere visepresident og fredsprisvinner viste blant annet til nettets rolle ved demokratisering og opprør mot autoritære regimer, som et koordinerende verktøy ved folkeopprør.

- Jeg er motstander av alt som kan true et fritt og levende internett, sa mannen som feilaktig har blitt beskyldt for å hevde at han fant opp internett.

Påstanden stammer fra et intervju med CNN i 1999, der Gore ganske riktig sier at han som lovgiver og senator tok det politiske initiativet som ledet til opprettelsen av internett, slik vi kjenner det i dag.

Hvis det skulle være noen tvil, så støtter TCP/IP-oppfinnerne Robert Kahn og Vint Cerf opp om dette synet. Ingen annen politiker har vært en viktigere bidragsyter enn ham, mener de.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.