Al-Jazeeras engelske nettsted tvinges i kne

Den Qatar-baserte TV-stasjonen Al-Jazeeras engelskspråklige Irak-nettsted opplever store tekniske problemer.

Den Qatar-baserte TV-stasjonen Al-Jazeeras engelskspråklige Irak-nettsted opplever store tekniske problemer.

Al-Jazeera satte sist mandag opp et midlertidig engelskspråklig nettsted som følger utviklingen i Irak-krigen. Da nettstedet samme dag publiserte bilder av drepte amerikanske soldater, gikk det bare i underkant av et døgn før nettstedet i praksis ble utilgjengelig.

En rekke medier skriver i dag at nedetiden skyldes kraftige tjenestenektangrep, men det avviser representanter for Al-Jazeera.

I skrivende stund er det fortsatt ikke mulig å oppnå kontakt med english.aljazeera.net, men det skyldes ikke DoS-angrep, sier redaktørassistent Nabil Hegazi. - Nettstedet er vanskelig å aksessere fordi trafikken er fire ganger høyere enn ventet, sier han til Associated Press (AP).

Web-verten til de engelske Al-Jazeera-sidene står i Qatar, med servere i tillegg plassert i Frankrike og USA.

Sikkerhetsekspert Steve Manzuik i selskapet Entrench Technologies i Calgary i Alberta sier hans studier av nettadresser som er relatert til Al-Jazeeras amerikanske servere indikerer at det snarere dreier seg om et teknisk problem enn et DoS-angrep

- Det er imidlertid en mulighet for at de franske maskinene er utilgjengelige som følge av tjenestenektangrep, sier Manzuik til AP.

Ifølge Keynote Systems, et California-selskap som overvåker og måler ytelsen på web'en, var Al-Jazeeras engelskspråklige nettsted utilgjengelig fra fire av fem lokasjoner i USA tirsdag, sannsynligvis på grunn av kraftige DoS-angrep.

Til toppen