Al Zollar benekter restrukturering av Lotus

I forkant av Lotusphere har ryktene om en restrukturering av Lotus gått for full styrke. Toppsjef Al Zollar benekter at noe er på gang. Men Pierre van Beneden (bildet) har fått ny sjef.

I forkant av Lotusphere har ryktene om en restrukturering av Lotus gått for full styrke. Toppsjef Al Zollar benekter at noe er på gang. Men Pierre van Beneden (bildet) har fått ny sjef.

I dagene og ukene før Lotusphere 2001 har det gått intense rykter om at en større reorganisering av Lotus Development Corporation. Ryktene stammer fra et internt memo Al Zollar sendte ut til sine ansatte, hvor det blant annet står at "restruktureringsprosessen vil finne sted i løpet av første kvartal, og vil komme til å bli en stor utfordring, da alle effektive restruktureringer medfører store endringer .... Dette vil utvilsomt medføre store forandringer, både for de hvis roller endres, og de hvis fremtid vil måtte bli utenfor Lotus eller IBM."

Men Zollar benekter at det er restruktureringer på gang. "Vi har diskusjoner om endringer internt, men det er ingen stor sak, og vi kommenterer ikke denne saken ytterligere", svarte han på en pressekonferanse her i Orlando mandag ettermiddag.

Mye tyder imidlertid på at Store Blå nå langstomt avvikler den spesielle kulturen i Lotus, datterselskapet de adopterte i 1995. Pierre Van Beneden, tidligere Europasjef for Lotus, men nå eksekutiv visepresident for "Worldwide Field Operations", rapporterer angivelig ikke lenger til Al Zollar, men til Dan Lauttenbach, IBMs direktør for Worldwide Software Group. I ekstern kommunikasjon hamres kontinuerlig inn Lotus tilhørighet til IBM, og i Norge flytter like godt de to selskapene sammen. Det hele skjer imidlertid i en langsom og kontrollert prosess som forhåpentligvis verken skremmer bort for mange kunder eller ansatte.

Omsetningstall for Lotus er ikke blitt offentliggjort siden selskapet ble kjøpt av IBM. Ifølge TechWeb er omsetningen like under en milliard dollar, samme nivå som det var i 1995. Antallet ansatte har imidlertid vokst fra 5.000 til ca 7.500. IBM stresser imidlertid at omsetningen ikke er viktigst - like viktig er den business som genereres ved salg av programvare. Likevel er det ikke tilfredsstillende for noen av partene med et tapsbringende Lotus.

Til toppen