Alcatel-ansatte slutter med arbeidsgivers velsignelse

En håndfull Alcatel-ansatte tar med seg deler av virksomheten og starter for seg selv - med Alcatels velsignelse. Allerede nå har det nye selskapet NetNordic skaffet seg en avtale verdt et tosifret antall millioner kroner med nettopp Alcatel.

Det er salg og distribusjon av hussentraler, call center og datanettverk til det nordiske bedriftsmarkedet som blir hovedfokus for NetNordic, med tidligere divisjonsdirektører Otto Østerlie og Tom Solberg (bildet over) i spissen. Duoen har fått med seg Sigbjørn Lerstøl og Kjetil Onstad på laget.

NetNordics første avtale er med sin tidligere arbeidsgiver som gjør nykommeren til såkalt "Alcatel Business partner", en kontrakt som har en verdi på mange millioner kroner.

Solberg skal lede virksomheten, og det øvrige lederteamet er snart på plass. I tillegg til Oslo, jobbes det nå med etableringer i Stavanger og Trondheim.

- Selv om Alcatel har valgt å ikke lenger operere direkte mot sluttkunder, så er altså NetNordic her for å hjelpe kundene videre. Alcatel og NetNordic er nå enige om rammene for salg av Alcatels produktspekter i Norge. Vi skal være en høykompetent system-leverandør innen bedriftskommunikasjon, med hovedfokus på telefoni, call center og data nettverk. Alcatels produkter passer perfekt inn i denne modellen, og når Alcatel nå legger om strategien får NetNordic en veldig god start for sin virksomhet, sier Solberg.

Alcatel har i dette segmentet bygget seg opp til en markedsandel på vel 50 prosent og en omsetning ifjor på 450 millioner i Norge.Det totale nordiske markedet er på mer enn 10 milliarder årlig, pluss teleoperatørtjenester. Volumet i segmentet forventes å øke de neste årene, blant annet gjennom oppgradering og utvidelser til bredbåndtjenenester og IP terminaler.

Et sekstitalls personer utgjør nå channel management for Norden. Som leder for den nordiske virksomheten har Alcatel hentet tilbake Torbjørn Hulbak, tidligere direktør i Alcatel Distribusjon og norsk sjef i WM Data Cimtec.

- Alcatel har som ambisjon å opprettholde posisjonen som markedsleder i Norge. Vi kan nå konsentrere oss fullt og helt om denne og andre primæroppgaver, sier Hulbak.

Blant konkurrentene er Nortel, 3Com, Cisco og Ericsson, hvor hovedparten av salget til de profesjonelle brukerne skjer gjennom Itworks, Eterra og Datametrix.

Til toppen