Alcatel blar opp 56 milliarder for "Nybrua"

Alcatel fortsetter sin aggressive oppkjøpsstrategi innen bredbåndsmarkedet. Nå går Newbridge Networks under hammeren for over 56 milliarder kroner.

Alcatel fortsetter sin aggressive oppkjøpsstrategi innen bredbåndsmarkedet. Nå går Newbridge Networks under hammeren for over 56 milliarder kroner.

Alcatel har svidd av milliarder av kroner på oppkjøp, spesielt Internett-relaterte virksomheter de siste par årene (les Alcatels Internett-satsing bærer frukter og Alcatel sluker selskap på selskap). Serge Tchuruk har langt på vei lykkes med sin refokusering av den gamle franske stolthet, men mye vil ha mer - og denne gangen er det Newbridge Networks Corporation Tchuruk har latt seg friste av.- Oppkjøpet av Newbridge for 7,1 milliarder dollar i aksjer gjør Alcatel til en av de ledende aktørene i det mest avanserte nettverkssjiktet, mener Tchuruk som i en pressemelding opplyser at Newbridge skal fusjoneres med Alcatels Carrier Data Division (CDD) til den nye enheten Carrier Internetworking Division (CID).

Før oppkjøpet opererte CDD med omsetningsanslag på over én milliard dollar i år innen ADSL, IP og annet Internett-relatert utstyr. Den nye divisjonen, som får hovedkvarter i Kanata i Canada, forventes å passere over 2,5 milliarder dollar i årlig omsetning, ifølge pressemeldingen.

Det er spesielt Newbridges ATM-kompetanse som har vekket Alcatels kjøpelyst, i tillegg til at det er et sunt selskap som vil kunne bidra på såvel omsetnings- som resultatsiden når det havner under Alcatels vinger, mener Serge Tchuruk.

Newbridge Networks Corporation leverer ATM-løsninger og TDM-systemer (Time Division Multiplexing). Selskapet utvikler, produserer og markedsfører et bredt utvalg av nettverksprodukter og systemer, som selges til bedrifter og organisasjoner i over 100 land. Newbridge har inngått et strategisk samarbeid med Siemens og 3Com Corporation og har en ekspanderende kundebase, som består av de fleste av verdens 300 største telekommunikasjonsselskaper og over 10.000 bedrifter, organisasjoner og offentlige myndigheter.

Til toppen