BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel fikk Kina-avtale

En avtale med en forhandler i Hong Kong på 13 millioner kroner for leveranser av fiberoptiske kabler, gjør Alcatel Norway optimistiske med tanke på videre muligheter i det kinesiste markedet.

Frode Eriksen
23. jan. 2001 - 08:28

Hong Kong er etter innlemmelsen i Kina en inngangsport til det enorme kinesiske markedet. Alcatels avtale er ikke den eneste men så langt den største som er inngått.

- Kontrakten er den hittil største i Kina på disse produktene, sier salgssjef i Alcatel Telecom Norway AS, Yuqi Chen.

Produktet er det samme som Alcatel Telecom Norway har levert til en rekke markeder rundt om i verden blant annet England, Tyskland, Mexico og Sør-Afrika foruten Norge. Til England har Alcatel levert fiberoptiske linjesystmer for over en milliard kroner.

Chen sier at man snart er klare til å introdusere neste generasjon løsninger som man håper vil gjøre like stor suksess som forgjengeren.

- Det dreier seg om høyhastighets dataaksess - et produkt som gjør det mulig å kombinere IP og tele-trafikk over samme forbindelse. Her er både små og store, nye og gamle operatører potensielle kunder, sier Chen. Han ser store markedsmuligheter for dette produktet, ikke minst i Kina.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.