BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel fikk Nordsjø-kabelen

Alcatel Kabel Norge skal bygge og legge NorSea Coms 750 kilometer lange høyhastighetskabel over Nordsjøen. Den nye kabelen har 12 fiberpar, som hver kan ha en kapasitet på opp til 80 Gbit/s.

Øystein Kvistad
7. mai 1998 - 10:01

Det er Telia og EniTel som står bak NorSea Com. Alcatel-kontrakten opplyses å være verdt omlag 150 millioner kroner.

Kabelen skal brukes i en høyhastighets teleforbindelse fra Kårstø via flere oljefelt til Lowestoft på den engelske østkysten.

- Dette blir den første fiberoptiske telelinjen som knyter sammen terminaler på land og flere olje- og gassfelter med forskjellige operatører, sier teknisk sjef Gunnar Berthelsen i Alcatel Kabel Norge i en pressemelding. I dag har bare Troll-feltet fiberoptisk forbindelse med land.

Alcatel skal stå for produksjon, samt installasjon og nedgraving av kabelen på havbunnen med hjelp av blant annet Statnetts kabelskip c/s Skagerrak og graveverktøyet CapJet.

I følge prosjektleder Tore Røros i NorSea Com skal den nye kabelen innom plattformene Draupner, Ula, Ekofisk, Valhall på norsk sokkel, samt Murdoch i britisk sektor. Kabelen er allerede under produksjon ved Alcatels fabrikk i Rognan, og hele forbindelsen skal være i operativ drift umiddelbart over nyttår.

Se også peker til tidligere artikkel i margen til høyre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.