BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel inntar Russland

Det franske teleselskapet Alcatel Telecom kunne igår fortelle at de har skrevet under en kontrakt pålydende USD 135 millioner, for levering av et digitalt mobiltelefon-nett til Moskva. Dette er den største avtalen for et digitalt mobiltelefon-nett som er gjort i Russland.

Anders Berg
13. des. 1996 - 08:30

Alcatel Telcom, et datterselskap av det franske Alcatel Alsthom informerte igår at de har skrevet under en kontrakt med den Russiske telekombedriften VimpelCom, som er landets største mobiltelefon selskap. Kontrakten innebærer at Alcatel skal levere et DC 1800 GSM mobil kommunikasjonsnettverk til en verdi av USD 135 millioner.

Nettverket skal settes opp i Moskva over et areal som dekker 18 millioner mennesker, og skal ha en kapasitet på 380.000 abonnementer. Den komersielle bruken er forventet å være i drift mars 1997.

En talskvinne for Alcatel sa til Ruters at avtalen er en viktig avtale for Alcatel i Russland, og at de nå var Russlands største leverandør av GSM/DCS nettverk i et land som nå har 3 andre GSM nettverk allerede i drift.

VimpelCom fikk i mai 1996 en tiårs lisens av den Russiske stat for å sette opp et DC 1800 mobil kommunikasjonsnettverk. Forige måned ble VimpelCom det første Russiske selskapet listet på New York børsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.