Alcatel lever til EurOn

Alcatel Telecom Norway undertegnet fredag kontrakt med den nye teleoperatøren EurOn, som er et joint venture mellom Telenor Global Services og en amerikanske telekomoperatørene IXC Communications og Clarion. Kontrakten gjelder leveranser av teleutstyr og -tjenester for over 100 millioner kroner.

- Dette er gjennombrudd på et marked som nå vil eksplodere. I forbindelse med teleliberaliseringen 1. januar neste år venter vi at det vil komme en rekke nye teleoperatører som vil tilby både linjer og tjenester både nasjonalt og internasjonalt, sier markedssjef Trond Koppang i Alcatel Telecom Norway.

Alcatel skal levere System 12-sentraler, regnings- og kundeoppfølgingssystemer, hussentraler og all annen IT-infrastruktur til EurOns hovedkontor som skal ligge i London, og fungere som det nye selskapets internasjonale svitsj. Den første leveransen vil omfatte utstyr for mellom 40 og 50 millioner kroner.

Telenor Nett benyttes som underleverandør av drift og vedlikehold av utstyret som Alcatel leverer. Programvaren til de nye systemene skal produseres i Norge, og det norske Alcatel-selskapet står ansvarlig for integrasjonen av hele tele- og IT-infrastrukturen. Maskinvaren kommer fra Alcatel og andre selskaper.

Det norske selskapet skal også levere ekkoslukere til lange samband og satellittsamband, samt komprimeringsenheter som vil åttedoble kapasiteten på 2 Mbit linjer. Disse skal EurOn skal i første omgang leie mellom Oslo, London, Frankfurt, Amsterdam, Paris og New York.

Til toppen