BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel leverer intelligent nett til Telenor Mobil

Alcatels "Integra" er en platform for utvikling av nye tjenester i telenettet, og selv om avtalen med Telenor Mobil bare er på 20 millioner kroner, betyr den svært mye for Alcatel.

Frode Eriksen
5. juni 1998 - 18:28

Ifølge informasjonsdirekør i Alcatel STK, Ole Magnus Grønli, er det nemlig første gang denne løsningen selges til noe skandinavisk land.

- Ute i verden anses Skandinavia for å være langt fremme teknologisk. Derfor er det viktig, ikke bare for Alcatel i Norge, men i verden, å få denne kontrakten med Telenor Mobil, sier Grønli til digi.no.

IN-plattformen fra Alcatel er en datamaskin som tilfører intelligens til telenettet, slik at en kan utføre mer avanserte teletjenester vanlig viderekobling og svartjenester, som for eksempel det å ringe med kredittkort eller å ringe med forhåndsbetalte kort eller andre verdiøkende tjenester.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme, bekrefter overfor digi.no at det fredag ble signert en kontrakt med Alcatel om kjøp av en IN-node, og at denne skal danne grunnlaget for utvikling av fremtidige intelligente tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.