BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel og Nokia sammen om raskere mobil dataoverføring

Alcatel og Nokia Networks har etablert et felles prosjekt for testing av General Packet Radio Service (GPRS). Begge leverandører har nedsatt egne prosjektorganisasjoner som forventer å fullføre alle tester mellom selskapenes GPRS-utstyr 1. halvår år 2000. Da skal systemene kunne spille sammen.

Vaktsjef
16. okt. 1999 - 16:28

GPRS vil utøke hastigheten på dataoverføring i GSM-nettet betraktelig i forhold til dagens hastighet på 9,6Kbit/s. I praksis betyr det at brukere av GSM-telefoner før overføringskapasitet tilsvarende dagens ISDN-nett. Med GPRS får du derfor tilgang til de samme tjenester og applikasjoner som du for eksempel har på din egen PC. Mange telekom-leverandører jobber nå med å utvikle GPRS-utstyr i henhold til felles standarder, skriver NTB Pluss i en pressemelding.

Samarbeidet mellom Nokia Networks og Alcatel skal sikre at GPRS-utstyret fra begge leverandører virker sammen slik at man kan forenkle en kommersiell utbygging av GPRS-nettverket med utstyr fra flere leverandører i år 2000.

I tillegg til å få IP-tjenestene (Internet Protocol) ut i det kommersielle markedet, gir GPRS en kontinuerlig forbindelse for avanserte verdiøkende tjenester basert på Wireless Application Protocol (WAP). Derfor er Alcatel og Nokias felles mål å sikre at GPRS-systemene, som inkluderer terminaler, radio- og kjernenett, spiller sammen i år 2000.

Under Telecom 99 i Geneve viste selskapet den første demonstrasjonen i verden med WAP over GPRS og en direkte demonstrasjon av GPRS med France Telecom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.