BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel ønsker å overta Lucent

Franske Alcatel vil overta amerikanske Lucent, trolig for over 360 milliarder kroner.

Frode Eriksen
18. mai 2001 - 09:24

Ifølge Bloomberg News som siterer New York Times er det 50-50 sjanse for at fusjonen går i boks. Handelen skal ifølge avisens kilder være i hovedsak i Alcatel-aksjer. Tidligere har blant annet Wall Street Journal rapportert tilsvarende fusjonsforsøk mellom Alcatel og Lucent.

Alcatels konsernsjef Serge Tchuruk har i flere år forsøkt å posisjonere Alcatel i det amerikanske markedet, og Lucent ville i så måte være et stort skritt på veien, og kommer i tillegg til det tidligere oppkjøpet på 7,1 milliarder dollar av canadiske Newbridge Networks.

En formell avtale kan være klar allerede i juni, der Alcatel blir overtakende selskap og der Lucents eiere får vel 20 prosent mer enn aksjekursen.

De to selskapene er i dag konkurrenter innenfor fiberkabler. Alcatel har skilt ut kabelvirksomheten i Nexans, og rapportene nå tyder på at om Alcatel ikke får tak på hele Lucent så vil en by på selskapets kabel-virksomhet, trolig for å skape en større og slagkraftig Nexans ved børsnoteringen som er nær forestående. Lucents kabel-del vil koste mellom 4 og 6 milliarder dollar.

Ingen av selskapene har så langt kommentrert saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.