BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel overtar teletjenester for 100 mill

Alcatel Distribusjon opprettet nylig en ny divisjon, kalt Resourcing, som tilbyr seg å drifte andre selskapers televirksomhet. Bare i 1998 kalkulerer Alcatel å omsette slike tjenester for nærmere 100 millioner kroner.

Øystein Kvistad
1. sep. 1997 - 12:19

Drift av tele-, data- og billedtjenester er i ferd med å bli storbutikk. Årsaken er at stadig flere selskaper overlater driften av sin telekomvirksomhet til eksterne aktører. Direktør Lasse Boger i Alcatel Distribusjon sier i en pressemelding at markedet for denne typer tjenester raskt vil passere en halv milliard kroner på årsbasis.

- Bølgen kommer når telemarkedet åpnes for full konkurranse 1. januar neste år, sier Boger, som selv satser på en egen divisjon, kalt Resourcing, til å tilby slike tjenester. Allerede neste år regner Resourcing-divisjonen å omsette for nærmere 100 millioner kroner, ifølge Boger.

Divisjonen har allerede inngått driftsavtaler med Storebrand, Radiumhospitalet, Norske Shell og Pir-senteret i Trondheim. Storebrand-avtalen, som er et samarbeid med Statens Datasentral, har en årlig ramme på rundt ti millioner kroner.

Hovedtyngden av den nye divisjonens virksomhet vil være totalansvar for drifting av tele-, bilde- og datatjenester. Det omfatter blant annet vedlikehold, drift og overvåking av systemer og utstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.