BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel tror veksten vil avta

Lavere etterspørsel i USA gjør at Alcatel reduserer sine prognoser for årets salg fra 25 prosent til mellom 20 og 25 prosent. I Norge har man så langt ikke hatt behov for å justere ned prognosene.

Frode Eriksen
1. feb. 2001 - 06:18

Konsernsjef Serge Tchuruk sier til Bloomberg at næringslivet utsetter oppgradering av telefonsentraler i forbindelse med kostnadskutt, i og med at konjunkturene svinger ned. Han sier at tallene bekreftes fra andre selskap innenfor samme bransje, som Ericsson og Lucent.

Gevinsten for år 2000 endte på 1,32 milliarder euro, pluss 644 millioner fra året før. Driftsresultatet økte med 77 prosent til 2,25 milliarder euro. Salget endte opp 36 prosent til 31,4 milliarder euro. Telekomdelen av Alcatel dro mest opp, og står nå for 26,8 milliarder euro av totalomsetningen.

Men om Alcatel ser svakere vekst, regner selskapet med sterkere vekst i gevinsten, med mellom 30 og 40 prosent. Selskapet nådde også et klart mål om å vokse på mobiltelefonsalg. 20 millioner endte resultatet på i fjor, og målet er en vekst på mellom 25 og 30 prosent i år.

Kommunikasjonssjef for Alcatel Telecom Norway, Hege Mikkelsen, sier til digitoday.no at den norske grenen av Alcatel leverte svært gode resultat til konsernet i fjor. Om utsiktene fremover sier hun at det ikke er behov for å nedjustere forventningene for den norske virksomheten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.