BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel vant i Usbekistan

"Et gjennombrudd". Det er reaksjonen hos Alcatel etter at det ble klart at det franske telekomselskapet er tildelt oppdraget med å bygge ut et GSM-nett i den tidligere Sovjet-republikken Usbekistan.

Øystein Kvistad
30. juni 1997 - 16:15

Det er Coscom som har inngått avtalen med Alcatel. Coscom er et joint venture mellom investorgruppen MCT (51 prosent), Uzbekkosmos (romfartsdepartementet i Usbekistan - 35 prosent) og Dawr Conversion (14 prosent). Avtalen oppgis å være verdt nesten 110 millioner kroner.

Kontrakten dekker de urbane områdene av Samarkand og Usbekistans hovedstad Tasjkent. Alcatel skal levere et "nøkkelferdig" GSM-nett, det vil si alt utstyr som trengs for å sette opp et operativt nett - så som mobilsvitsjer, radiobasestasjoner, basestasjonskontrollere og transmisjonslinker.

I følge Phillips Publishing er det Coscoms målsetting å sørge for sammenhengende GSM-dekning langs Usbekistans viktigste motorveier, og i første omgang på strekningen Samarkand - Tasjkent. GSM-nettet har allerede fått sin offisielle åpning, som ble gjennomført med pomp og prakt av kommunikasjonsminister Dzhurabayev i Samarkand - som er det historiske senteret i Usbekistan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.