KARRIERE

Alcatel varsler nye oppsigelser i Europa

Lavere etterspørsel og underskudd på driften gjør at Alcatel og konsernsjef, Serge Tchuruk, nå vurderer å si opp ytterligere 10.000 ansatte i Europa.

Frode Eriksen
31. okt. 2001 - 09:19

I tredje kvartal sitter Alcatel tilbake med et nettoresultat på minus 558 millioner euro mot et tilsvarende overskudd i fjor på 297 millioner kroner. Ifølge Bloomberg News var det ventet en minus på 283 millioner euro.

Alcatel opplever sterkt redusert etterspørsel og omsetningen sank fra 6,8 milliarder euro i tredje kvartal i fjor til 5,6 milliarder euro i år. I kvartalsrapporten opplyser selskapet at en forventer en salgsvekst på 10 prosent fra tredje til fjerde kvartal. Alcatel endte driftsresultatet på minus 216 millioner euro, fra 579 millioner euro i tredje kvartal i fjor.

De tre første kvartalene i år sett under ett viser et nettoresultat på minus 4,4 milliarder euro, ned fra 898 milliarder euro i fjor, mens inntektene økte litt fra 18,3 til 18,6 milliarder euro. Driftsresultatet faller fra 1,25 milliarder euro etter ni måneder i fjor til 7 millioner euro i år.

Selskapet varsler at nedskjæringene som er foretatt vil gi selskapet et tap på 5 milliarder euro året sett under ett, i hovedsak som følge av engangskostnader. Tredjekvartalet ble ellers sterkt påvirket av nedgangen i USA, foruten fra dårlige resultat i selskapets undervannsvirksomhet og mobiltelefonproduksjon.

Nå varsles 10.000 nye jobbkutt i tillegg til de 23.000 som allerede er gjennomført. Dette betyr at en tredel av konsernets ansatte har mistet jobben det siste året.

Hele bransjen er under kraftig press, for heller ikke konkurrenter som Lucent og Ericsson har klart seg unna betydelige nedskjæringer og oppsigelser.

Finansditektør i Alcatel, Jean-Pierre Halbron, sier at en ikke ser en bedring i markedet første halvår 2002, og at selskapet ikke ser lenger enn det akkurat nå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.