BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel vil bli større i USA

En av verdens største leverandører av teleutstyr, franske Alcatel, har flere amerikanske selskap på kjøpelisten etter at oppkjøpet av Packet Engines Inc ble sluttført til en pris av 2,3 milliarder kroner før helgen.

Frode Eriksen
19. okt. 1998 - 13:02

Packet Engines Inc, leverer løsninger for dataoverføringer i gigabit-klassen til bedrifter og Internett-leverandører og er et av flere selskap som Alcatel har kjøpt og vil kjøpe i USA.

Ifølge selskapets visepresident for strategisk planlegging i USA, Hugh Scandrett, har Alcatel minst ett, kanskje to selskap innenfor datanettverk i søkelyset. Målet er å komplettere Alcatels virksomhet som leverandør av Internett-basert utstyr.

Scandrett sier til Bloomberg News at Packet er et av to-tre selskap verdt "noen hundre millioner dollar hver" som Alcatel er interessert i å kjøpe. Han sier at nye oppkjøp kommer raskt.

Dårligere tider for utstyr til taletelefoni gjør at Alcatel nå kaster øynene på Internett som et marked i vekst. Imidlertid mangler selskapet noen nøkkelteknologier i sin allerede eksisterende base av data-utstyr, som trengs for å kunne sende data over telenett basert på IP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.