JUSS OG SAMFUNN

– Aldri aktuelt å stenge slettmeg.no

IT-minister Rigmor Aasrud slår tilbake i dette leserinnlegget.

IT-minister Rigmor Aasrud inviterer bransjen på samråd for å komme misbruk og mobbing på nettet til livs. Det skriver hun i et leserinnlegg på digi.no.
IT-minister Rigmor Aasrud inviterer bransjen på samråd for å komme misbruk og mobbing på nettet til livs. Det skriver hun i et leserinnlegg på digi.no. Bilde: Per Ervland
28. nov. 2011 - 14:22

LESERINNLEGG: Det blir ikke slutt på slettmeg.no. Og det har heller aldri vært tanken, selv om medieoppslag den senere tid har fortalt det motsatte. Etter å ha vurdert ulike muligheter, er jeg nå glad for at Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har påtatt seg permanent drift av denne slettehjelps tjenesten som har betydd mye for mange.

Slettmeg.no gir råd og veiledning til mennesker som opplever å bli krenket og som ønsker å få fjernet informasjon om seg selv på nettet. Dette gjelder ikke minst de unge. Disse er kanskje de mest sårbare på nettet og har ofte ikke økonomi og kompetanse til å løse problemene alene. Tjenesten har hjulpet over 6200 personer siden laseringen i mars 2010. Gjennom Fornyingsdepartementet har regjeringen bidratt med 8,45 millioner kroner siden prosjektet startet opp.

Slettmeg.no har siden høsten 2009 vært et prosjekt under Datatilsynet. Vi har arbeidet for å finne en god måte å videreføre tjenesten på når prosjektperioden avsluttes, og mener å ha kommet fram til en svært god løsning etter at NorSIS fra nyttår har påtatt seg å drive tjenesten på permanent basis innenfor sine budsjettrammer.

Overføring av driften av slettmeg.no fra Datatilsynet til NorSIS skal skje på en slik måte at brukerne ikke opplever brudd i slettehjelpstjenesten. Det sterke fagmiljøet og erfaringene virksomheten har på rådgivning innen informasjonssikkerhet gjør at jeg er trygg på at de på en god måte kan ivareta de viktigste funksjonene til slettmeg.no.

Jeg har også fått forsikringer om at Datatilsynet og NorSIS på en god måte kan sikre overføring av kunnskap og erfaring knyttet til innhold og drift av slettmeg.no innen 1. januar slik at tjenesten videreføres uavbrutt.

Bekymringen om tjenestens snarlige død har derfor vist seg å være unødvendig.

Selv om tjenesten nå er sikret videre drift, ønsker jeg fortsatt å utfordre aktører til å være seg sitt ansvar bevisst. I den anledning tar jeg sikte på å avholde et samråd med ulike interessenter, deriblant Facebook, for å se hvordan vi best kan bekjempe dette ondet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.