Aldri mer innlogging på Facebook

Nå kan du bruke OpenID eller Google-kontoen for å komme inn på det sosiale nettverket.

Aldri mer innlogging på Facebook

Nå kan du bruke OpenID eller Google-kontoen for å komme inn på det sosiale nettverket.

Facebooks Luke Shepard kunngjorde i et blogginnlegg i går at det nå er mulig å bruke OpenID som en automatisk innloggingsmekanisme for å komme inn på Facebook. I tillegg er selskapet nå etablert som en OpenID relying party, det vil si at Facebook også tilbyr en tjeneste for å verifisere sluttbrukerens identifikator,

Det er flere fordeler med OpenID, men det viktigste er å gjøre det enklere for brukerne å identifisere seg overfor nettsteder som vanligvis krever pålogging med brukernavn og passord.

Opprettet man en OpenID-konto hos for eksempel MyOpenID eller den norske filialen Min OpenID, holder det å autentisere seg for denne tjenesten, og så vil man automatisk komme inn på alle andre tjenester som støtter OpenID og hvor man som bruker har bekreftet at OpenID kan benyttes som innloggingsalternativ.

På nettstedet til MyOpenID er det også mulig å be nettleseren huske deg som bruker. Det betyr at man ikke behøver å skrive inn brukernavn og passord ved senere bruk av nettleseren. Dette er dog en sikkerhetsrisiko og bør ikke benyttes på maskiner som uvedkommende kan få tilgang til.

Men for brukeren betyr dette at man kan redusere antallet brukernavn og passord man må ha i hukommelsen og deretter fylle inn for å komme inn på ulike tjenester.

Facebook har også gjort det mulig for brukere som allerede er pålogget en Google-konto å komme direkte inn i Facebook, uten ytterligere pålogging. Det samme gjelder forøvrig også kontoer knyttet til Vidoop, Yahoo og MySpace.

Dette settes opp under «Kontoinnstillinger» i Facebook.

Innstillinger for å knytte Facebook-kontoen til brukerkontoer ved andre tjenester eller til OpenID
Innstillinger for å knytte Facebook-kontoen til brukerkontoer ved andre tjenester eller til OpenID

Ifølge MyOpenID finnes det over 25 000 nettsteder som nå støtter innlogging med OpenID. Dette inkluderer CNN, SourceForge og NRK.

Selskapet som står bak digi.no, Aller Internett, ønsker å innføre OpenID og utreder nå spørsmålet.

    Les også:

Til toppen