BEDRIFTSTEKNOLOGI

Aldri mer spam!

Hvor ofte har du ikke irritert deg over reklame som blir sendt over e-post? Nå kan denne stoppes effektivt med SpamKiller.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juni 2001 - 11:19

Spam er først og fremst betegnelsen på reklame som blir sendt ut til mange mottakere via e-post. Programmet SpamKiller tar bort uønsket e-post, slik at du slipper å få innboksen overfylt av reklame av alle mulige slag. Måten dette gjøres på, er at programmet går gjennom e-posten du mottar og ser om det finner noe som tyder på at dette er en masseutsendt reklame e-post.

Når en reklame oppdages, blinker det en konvolutt med et rødt kryss over, nederst i høyre skjermhjørne. SpamKiller filtrerer e-posten du mottar ved å sjekke avsenderens adresse, emnet eller selve e-posten. Programmet kan i tillegg filtrere bort e-post som kommer fra andre land.

SpamKiller har et innebygget filter basert på analyser av flere tusen reklamemeldinger. Filtrene kan du enkelt sette opp ved hjelp av veiviseren i programmet. Disse kan basere seg på e-post du allererde har mottatt. Bare si fra hvilken del av e-posten du vil bruke som filter, så ordner SpamKiller resten. Du kan også redigere filtrene dine selv. Disse listes opp alfabetisk, slik at det skal være enkelt for deg å finne frem.

For å sikre deg mot at e-post fra venner aldri blir filtrert bort, kan du legge e-post adressene deres inn på en venneliste. E-post fra adressene på denne listen blir aldri slettet av SpamKiller.

I tillegg vil slettet spam-post fortsatt ligge i SpamKiller, slik at du kan se på innholdet og eventuelt beholde den.

Novasoft, som står bak SpamKiller, legger regelmessig ut nye filtre som automatisk blir hentet ned og installert av SpamKiller, uten at du trenger å løfte en finger.

SpamKiller legger seg som en konvolutt nederst til høyre på skjermen. Idet programmet startes opp, vil du få frem en meny med et par valg. Det viktigste her er nok å se etter ny e-post, noe som også skjer automatisk. Dersom du har fått ny e-post kan én av to ting skje: Programmet spiller av en munter liten melodi, og åpner e-post programmet, eller det spiller av lyden av et skudd. Skuddet indikerer at du har mottatt en spammelding, og e-posten blir automatisk lagt i slettede elementer (killed) i SpamKiller.

SpamKiller er ikke særlig stort. I pakket tilstand veier fila 2.45 MB, noe som burde gå greit å laste ned. Installasjonen burde også gå smertefritt. Etter et par museklikk og en omstart av maskinen er SpamKiller klar til bruk. Ironisk nok popper programet opp med melding om ny e-post, og dette er faktisk ren reklame!

Programmet er imponerende brukervennlig. Før du tar SpamKiller i bruk for første gang vil det starte opp en veiviser som hjelper deg å legge inn mail-adressen som skal sjekkes. Her blir du også anbefalt å ta bort funksjonen som lar ditt vanlige e-postprogram sjekke e-post automatisk. Dette fordi det da kan skje at e-posten kommer inn før SpamKiller har sjekket den.

Er du plaget av reklame via e-post, kan dette programmet være løsningen for deg. Det er enkelt og greit å bruke, og når det er installert vil det hele tiden oppdatere seg slik filteret mer og mer effektivt. SpamKiller fungerer med alle typer e-postprogrammer, men forutsetter at e-postkontoen din er POP3- eller MAPI-kompatibel.

Du har en prøveperiode på 30 dager der du kan finne ut om dette er programmet for deg. Deretter kan du kjøpe programmet for 30 dollar, eller rundt 300 kroner. Dette beløpet kan betales via en funksjon i programmet, eller på Spamkillers hjemmeside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.