Aldri mer WordPerfect på norsk

Corel har lagt fram en plan for å tjene penger igjen. Punkt én er å kutte alle ikke-engelske versjoner av kontorsuiten WordPerfect.

Corel bryter med prinsippet som på 1980-tallet gjorde WordPerfect til verdens mest utbredte tekstbehandler - at så mange brukere som mulig skulle få et skriveverktøy med kommandoer, menyer og forklaringer på sitt eget språk. Innsparingsplanen krever at dagens 30 lokaliserte utgaver av kontorsuiten reduseres til fire. Bare en er på et annet språk enn engelsk. Den kanadiske regjeringen vil yte subsidier slik at WordPerfect fortsatt kan framstilles på kanadisk-fransk.

Ifølge Corel er det 22 millioner brukere av den engelske utgaven av WordPerfect i USA og Canada. 18 millioner av disse har ikke oppgradert siden 1996. Det skal investeres i en massiv markedsføringskampanje for å få dem til å anskaffe den nyeste versjonen som kom i fjor. De skal også lokkes med WordPerfect 2002 som er varslet til utgangen av 2001. Denne utgaven vil være kompatibel med Microsoft-initiativet .Net for Internett-baserte applikasjoner. I fjor bidro Microsoft til å redde Corel fra konkurs ved en investering på 135 millioner dollar.

Punkt to i Corels redningsplan er å fokusere ny utvikling på kreativ grafisk programvare, med utgangspunkt i suiten CorelDraw og produkter som Kai's Power Tools. Det skal satses både på ny funksjonalitet, og på utgaver for MacOS, særlig den svært så etterlengtede MacOS X.

Punkt tre er å begrense Linux-engasjementet til applikasjoner - både WordPerfect og CorelDraw - og selge klient-versjonen av operativsystemet til et annet selskap. Corel vil ikke si hvem kjøperen er. De fleste amerikanske medier mener det dreier seg om Linux Global Partners, et holdingselskap som investerer i en rekke Linux-orienterte utviklingsselskap.

For ti år siden var Corel et av verdens mest lønnsomme programvarehus. I kvartalet fram til 30. september i fjor tapte det 10,7 millioner dollar av en omsetning på 36,4 millioner. Tall for kvartalet fram til 31. desember skal offentliggjøres denne uka. Ingen forventer svarte tall. Målet for Corel er å gå med overskudd fra og med tredje kvartal i år.

Til toppen