KARRIERE

Ålesunder Norges beste IT-ungdom

Nylig arrangerte Datakortet AS i samarbeid med Den Norske Dataforening (DND) og IT-Akademiet nasjonale uttak til "Ungdommens Yrkes OL" i faget IT Software. Vinneren ble Stian Gårdsvoll (18) fra Ålesund.

Therese Werenskiold
2. juni 1999 - 13:40

I november arrangeres Ungdommens Yrkes OL, eller International Youth Skill Olympics, for 35. gang, og i år er det Montreal i Canada som er vertsby for arrangementet. Det konkurreres i 40 forskjellige fag, og nærmere 600 ungdommer fra 35 nasjoner vil kjempe om å være best i sitt fag.

Konkurransene varer i 24 timer fordelt på fire dager, og likner mye på avanserte fag- eller svenneprøver. I år stiller Norge med deltakere i 17 forskjellige fag, og ett av disse er IT software. Det nasjonale uttaket til dette faget ble arrangert av Datakortet AS i samarbeid med Den Norske Dataforening (DND) og IT Akademiet.

Uttaket besto av tester i datakortets syv moduler, hvor tid og prosent riktighet var avgjørende. De syv modulene er grunnleggende IT-forståelse, bruk av datamaskin og operativsystem (eksempel: filbehandling under Windows), tekstbehandling, regneark, database, presentasjon og tegning, og nettverk (Internett).

Etter lange intervjuer og hard konkurranse ble Stian Gårdsvoll fra Ålesund kåret til vinner, skriver Datakortet i en pressemelding.

Stian går siste året på Spjelkavik Videregående skole i Ålesund. Ved siden av skolen arbeider han for PC Support AS med blant annet opplæring for bedrifter og private. I finalen hadde han hard konkurranse fra en annen kandidat, men vant på grunn av sin bredde og kompetanse.

Totalt var det 25 ungdommer under 22 år som meldte seg på konkurransen, og bare to av disse var jenter, opplyser markedskonsulent i Datakortet AS, Ingvild Bratterud, til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra