RESULTATERFINANS

Alexander Vik-eid nettplatebutikk konkurs

Internettinvestor Alexander Vik er hovedeier i det svenske musikknettstedet Deo.com, som tirsdag i forrige uke begjærte seg konkurs. Selskapets ledelse leter nå etter noen som kan ta over driften.

Therese Werenskiold
29. mai 2001 - 04:17

Deo.com er ikke alene om sin skjebne. Det er flere musikknettsteder og nettmusikkbutikker som har måttet legge inn årene.

Mest kjent var kanskje Boxman-konkursen. Men også Freetrax har måttet gi opp. Det samme måtte bol.com (som selger bøker og musikk) gjøre i Norge.


Ifølge den svenske nyhetstjenesten Vision forhandler Deo.com nå med aktører som kan ta over de rundt 20 ansatte og den tekniske plattformen. Direktør Peter Almberg tror det er mulig å redde virksomheten.

Bobestyrer Måns Dahlqvist sier til Vision at det finnes tre-fire interesserte kjøpere som alle er aktører i musikkbransjen.

Deo.com sine datterselskap i England, Tyskland, Frankrike og Spania er ikke begjært konkurs ennå. Bobestyrer har ikke fått sett på datterselskapenes regnskaper, og kan dermed ikke si om de vil dras med i konkursen eller ikke.

Årsaken til konkursen er, ifølge Vision, virksomhetens høye kostnader. Da vårens nyemisjon ble avbrutt og selskapet ikke fikk inn frisk kapital, var konkursen uunngåelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.