Alexander Vik-eid nettplatebutikk konkurs

Internettinvestor Alexander Vik er hovedeier i det svenske musikknettstedet Deo.com, som tirsdag i forrige uke begjærte seg konkurs. Selskapets ledelse leter nå etter noen som kan ta over driften.

Deo.com er ikke alene om sin skjebne. Det er flere musikknettsteder og nettmusikkbutikker som har måttet legge inn årene.

Mest kjent var kanskje Boxman-konkursen. Men også Freetrax har måttet gi opp. Det samme måtte bol.com (som selger bøker og musikk) gjøre i Norge.


Ifølge den svenske nyhetstjenesten Vision forhandler Deo.com nå med aktører som kan ta over de rundt 20 ansatte og den tekniske plattformen. Direktør Peter Almberg tror det er mulig å redde virksomheten.

Bobestyrer Måns Dahlqvist sier til Vision at det finnes tre-fire interesserte kjøpere som alle er aktører i musikkbransjen.

Deo.com sine datterselskap i England, Tyskland, Frankrike og Spania er ikke begjært konkurs ennå. Bobestyrer har ikke fått sett på datterselskapenes regnskaper, og kan dermed ikke si om de vil dras med i konkursen eller ikke.

Årsaken til konkursen er, ifølge Vision, virksomhetens høye kostnader. Da vårens nyemisjon ble avbrutt og selskapet ikke fikk inn frisk kapital, var konkursen uunngåelig.

Til toppen