KARRIERE

Algoritmer erstatter godt betalte børsmeglere

IBM tror det tar 10 år, men bransjen selv tror det går enda raskere før det godt betalte yrket er borte.

6. des. 2006 - 08:24

Å få jobb som børsmegler har i mange år vært en drøm for mange nyutdannede studenter med økonomibakgrunn. Det kan være et stressende yrke, men muligheten til å tjene store summer på et tidlig tidspunkt i karrieren er godt tilstede.

Nå er det imidlertid mye som tyder på at de lukrative dagene for dette yrket snart er over.

Ifølge en rapport fra IT-giganten IBM vil IT-systemer ta nesten fullstendig over for menneskelige børsmeglere innen 2015. 9 av 10 børsmeglere vil da være erstattet av algoritmer.

- Algoritmer er mye hurtigere enn mennesker og kan reagere raskere på endringer i markedet. Ferdigheten ligger i å lage algoritmer fremfor å forsøke å konkurrere med den, sier Keith Bear i IBM, til Finansavisen.

En skulle kanskje tro at aktørene i bransjen ville avfeie denne påstanden, men det gjør de ikke. Kaupthings Jan Petter Sissener tror isteden at rapporten er for optimistisk.

- Jeg mener spådommen fra IBM er altfor optimistisk på børsmeglernes vegne. Det tar ikke mer enn maksimum fem år før de er erstattet av datamaskiner, sier Jan Petter Sissener, aksjesjef i Kaupthing til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.