Algoritmisk børshandel blir enda kjappere

En ny løsning fra Reuters, Sun og Cisco sparer enda noen millisekunder i algoritmisk børshandel.

Algoritmisk børshandel blir enda kjappere

En ny løsning fra Reuters, Sun og Cisco sparer enda noen millisekunder i algoritmisk børshandel.

For finansinstitusjoner er det store penger å tjene på algoritmestyrt børs- og valutahandel. Siden hensikten er å utnytte små marginer i et miljø der kursene skifter utrolig raskt, er kravet at reaksjonstiden til disse systemene måles i mikrosekunder heller enn millisekunder.

En av de største aktørene i denne nisjen er Reuters, med en applikasjon kalt «Reuters Market Data System». I en pressemelding gjør de rede for en ny løsning for dette systemet, der forsinkelsen – «latency» – er redusert med opptil 38 prosent, «med minimal innvirkning på kundens applikasjoner og infrastruktur».

Den nye løsningen beskrives som en «optimalisert konfigurasjon» der Reuters-applikasjonen kjøres i et miljø bestående av en hittil ukjent Solaris-drevet rackserver fra Sun med tokjernede Xeon 5100-prosessorer, og Cisco-svitsjer av typen Infiniband Server Fabric Switch.

I pressemeldingen refereres serveren til som «next generation rackmount server». I katalogen lagt ut på Suns nettsted figurerer ingen Xeon-basert rackserver.

Testene som er utført for å begrunne påstanden om ytelsesøkning, er Reuters egne, og er gjennomført av Sun.

– Testene viste en 32 prosent økning i meldinger per sekund, i forhold til tidligere publiserte resultater. Det gir en maksimal gjennomstrømming på to millioner oppdateringer per sekund på en eneste prosess i Reuters Market Data System, heter det.

Løsningen legges inn i en bedrifts eksisterende infrastruktur, og bruker denne som backup ved eventuelle problemer.

    Les også:

Til toppen