Alkoholkrangel

Ved å legge ut informasjon om vin på sine hjemmesider, har vinagenturet Westport Scandinavia ertet Rusmiddeldirektoratet inn på nettet.

Ved å legge ut informasjon om vin på sine hjemmesider, har vinagenturet Westport Scandinavia ertet Rusmiddeldirektoratet inn på nettet.

- For små firmaer som er plassert utenfor de store markedene geografisk, sånn som vårt, er Internett veldig attraktivt, sier daglig leder Arne Opheim i Westport Scandinavia til digi:media.

Det lille vinagenturet i Bodø har derfor lagt ut vininformasjon og bestillingsskjema på sine hjemmesider. Dermed har Rusmiddeldirektoratet våknet opp. Direktoratet truer nå firmaet med politianmeldelse og tilbakekalling av bevilgning, dersom Westport Scandinavia ikke fjerner sine sider fra nettet.

Det har imidlertid ikke Opheim tenkt til å gjøre med det første.

- Sånn som denne saken står i dag, gjør vi ingenting. Vi kommer til å beholde tjenesten som den er. Vi ønsker ikke å bli anmeldt, men vi kommer sannsynlig til å kjøre rettsak på dette dersom vi kommer til det punktet, sier han og legger ikke skjul på at han er irritert over direktoratets oppførsel i denne saken. Ifølge Opheim har ikke direktoratet tatt kontakt med firmaet selv, men bare gjennom NRK Nordland truet med å politianmelde firmaet.

Han mener at firmaets tjeneste på Internett best kan sammenlignes med Vinmonopolets vinbrosjyrer.

- Også Vinmonopolets brosjyrer er tilgjengelig for de som ønsker det og som foretar en aktiv handling for å få tak i de. På samme måte er det med våre sider. Det er ingen som har mulighet til å komme over den informasjonen vi legger ut på slump, de må foreta en aktiv handling for å finne denne informasjonen.

Videre sier Opheim at firmaet ønsker en prinsipiell debatt rundt dette, men at de så langt har sett liten vilje til dialog hos direktoratet.

- Vi håper at vi etterhvert får flere medspillere på banen. Blir vi stående alene kan det bli tøft mot et så stort og ressursterkt apparat som Rusmiddeldirektoratet, sier han.

Digi:media var i ettermiddag i kontakt med direktør Stein Berg i Rusmiddeldirektoratet. Han kjente ikke detaljene i saken og kunne derfor ikke kommentere den. Andre i direktoratet ville ikke være tilgjengelig for kommentar før over julehelgen.

-Vi kontaktet Rusmiddeldirektoratet om våre planer i forkant, og da vi ikke hørte noe fra dem, la vi ut denne tjenesten. Ennå har vi ikke hørt fra dem, sa Berg.

Til toppen