FORBRUKERTEKNOLOGI

Alle får Flash, unntatt iPhone

19 av 20 smartmobiler får støtte for Adobes plattform.

5. okt. 2009 - 13:34

Adobe har lykkes stort med utbredelsen av Flash, selskapets plattform for multimedia-innhold, blant verdens PC-er. Ifølge selskapets egne tall er Flash installert på over 98 prosent av alle datamaskiner.

Flash har ikke lykkes i like stor grad blant mobiltelefoner, mye grunnet høye krav til ytelse og minnebruk. Lettvektsversjonen Flash Lite støttes angivelig av 40 prosent av mobiltelefonene på markedet.

Med neste utgave av fullversjonen, Flash Player 10.1, tar selskapet et langt skritt i retning av støtte på de fleste smartmobiler.

Den nye programvaren skal støtte HD-video og touch-baserte skjermer.

En betaversjon av Flash 10.1 lanseres inneværende år for Windows Mobile og Palms WebOS. Tilsvarende blir klart til Google Android og Symbian-plattformen tidlig neste år.

I helgen som var kunngjorde Adobe dessuten en avtale med Research In Motion som innebærer at Flash kommer til BlackBerry.

De nye avtalene innebærer at 19 av verdens 20 største mobilprodusenter vil støtte Flash, ifølge Adobe.

Apple er det eneste selskapet som nå glimrer med sitt fravær på listen over mobilprodusenter som støtter plattformen.

- iPhone støtter foreløpig ikke Flash. Vi har ikke fått støtten vi trenger fra Apple, uttalte Adobe-talsmann Anup Murarka under en pressebriefing forrige uke.

Han avslørte samtidig at Adobes ingeniører har lykkes med å heve ytelsen i den kommende Flash-utgaven med 87 prosent. Samtidig skal de har redusert minneforbruket med 55 prosent.

(Kilder: SF Chronicle, PCworld, Adobe)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.