JUSS OG SAMFUNN

- Alle folkevalgte bør ha egen app

Politiker utgir eget Android-program med fri lisens.

8. sep. 2011 - 15:19

Kyrre Sørensen (28) står på valglisten til Bystyret i Bergen som kandidat for Miljøpartiet de Grønne.

Som ledd i kampanjen har han laget sin egen Android-applikasjon, som han nå deler fritt med alle – også politiske motstandere.

- Ved en knapp kan man sende melding med spørsmål eller saker til representanten. En annen knapp gjør det lett å komme til nettsiden, forklarer han til digi.no.

«Leketøy»

Nå har ikke Sørensen satt seg ned og utviklet programmet fra scratch. I stedet har han brukt Googles «pek og klikk»-verktøy App Inventor. Den gjør det mulig for de uten programmeringskunnskap å sette sammen et program med ulike blokker av ferdig kode.

- Det er et spennende leketøy som forenkler prosessen, sier miljøpolitikeren som har IT og fri progamvare som en av sine hovedinteresser.

Målet med utgivelsen er å gjøre det enklere å få kontakt mellom politikere og de som velger dem. Derfor gir han bort «kildekoden», altså byggeklossene og instillingene han har laget, under en åpen lisens.

Han er ikke redd for å innrømme at utgivelsen er en gimmick, men mener samtidig den kan bidra positivt.

- Det er ikke alltid lett å få kontakt med de folkevalgte, det ønsker jeg å forandre på. Alle politikere bør ha det samme, sier han om appen.

App Inventor gjør det enkelt å lage noe, men har også en rekke begrensninger. Det er blant annet kronglete å distribuere appene. Foreløpig kan ikke slike applikasjoner formidles gjennom Android Market, men Google jobber med saken, sier Sørensen.

- Hvis mange skulle vise seg å være interessert i å laste ned og bruke appen – du er ikke redd for å bli spammet ned med spørsmål?

- Det er bare koselig hvis det blir mye. Det kan ta litt tid, men jeg skal svare alle som spør, lover bystyrekandidaten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.