Alle hjemmebrukere får hackerbesøk

Antivirus-selskapet Symantec utstyrte 167 hjemmebrukere med en brannvegg som logget hackerforsøk. I løpet av bare en måned fikk nesten alle besøk.

Bedriftene blir stadig bedre beskyttet, men de fleste hjemmebrukere lever uten beskyttelse - og det er farlig. For dagens automatiserte hackerverktøy gjør det lett å finne sårbare maskiner.

Sikkerhetsprogramvare-leverandøren Symantec satte nylig opp et forsøk. 167 hjemmebrukere med både bredbåndslinjer og analoge modemer. Deres maskiner ble utstyrt med en Symantec brannvegg som logget og stoppet forskjellige typer hacker-angrep.

I løpet av bare én måned var det bare åtte brukere som ikke logget som viste hackerbesøk, skriver nyhetstjenesten til BBC. Loggene viste 1703 hacking-forsøk. Det meste var forsøk på å skanne portene på de 159 maskinene og installere den trojanske hesten Backdoor.SubSeven. Programmet lar hackere fjernstyre maskinen, noe som åpner for kopiering, sletting eller installasjon av programvare til for eksempel denial-of-service-angrep. Symantec mener derfor særlig brukere med faste Internett-linjer bør skaffe seg en brannvegg. Slike programmer kan enten kjøpes fra Symantec, en av deres konkurrenter eller lastes ned gratis (eller billig) fra Internett.


Zonealarm er et av de mest populære alternativene, blant annet fordi det er gratis. Den kan du laste ned herfra: Personlig brannvegg

Til toppen