«Alle» innen IT-sikkerhet samles i Estland

300 toppfolk, også kontroversielle Bruce Schneier, deltar på Nato-konferanse om kybersikkerhet.

14. juni 2010 - 10:28

I morgen starter en fire dagers konferanse om kybersikkerhet i Nato-regi, i Estlands hovedstad Tallinn. Arrangør er Nato-alliansens senter for kyberforsvar Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) som ble opprettet i Tallinn 14. mai 2008, i kjølvannet av de massive kyberangrepene mot landet.

300 av verdens fremste eksperter innen IT-sikkerhet deltar i konferansen, som er fordelt på tre hovedspor, henholdsvis konsepter og strategi, tekniske utfordringer og løsninger, og lovverk og politikk.

Blant de meste kjente ekspertene på konferansen er IT-sikkerhetssjef Bruce Schneier i British Telecom, forskningssjef Mikko Hyppönen i F-Secure, Melissa Hathaway som var USAs «kybertsar» under president George W. Bush, og som ledet Obama-administrasjonens gjennomgang av USAs kybersikkerhet i april i fjor, sikkerhetsansvarlig Chris Evans for Googles nettleser Chrome, den berømte Mac-hackeren Charlie Miller (Pwn2Own) og NATOs assisterende generalsekretær og kyberforsvarsansvarlig Peter Flory.

Schneier har gjentatte ganger markert seg med uavhengige og kontroversielle synspunkter. I januar i år hevdet han for eksempel at den vesentligste faktoren i det kinesiske hackerangrepet mot Google i januar ikke var en svakhet i Internet Explorer, men en bakdør i Google e-posttjeneste Gmail, opprettet etter et påbud fra amerikanske myndigheter.

Schneier advarer demokratiske regjeringer mot ordninger som gir politiet nye muligheter til å overvåke kommunikasjon over Internett, fordi de inviterer til misbruk.

Hathaway og Schneier holder de innledende plenumsforedragene («keynote») hver sin dag, henholdsvis 17. og 18. juni.

Andre innledere representerer akademiske institusjoner, sikkerhetsengasjerte selskaper som Microsoft, Mitre og Symantec, militære enheter i Nato, spesielle organisasjoner for kyberforsvar og ansvarlige for sikkerhet i offentlige tjenester.

Ifølge programmet skal minst én representant for et ikke-Nato-land innlede: Assaf Keren fra E-Government Israel skal gjennomgå sikkerhetsarkitekturen rundt offentlige israelske IT-tjenester, med eksempler på angrep og forsvar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.