BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Alle» kan teste Watson-analyse

Betaversjon nå tilgjengelig.

Alle som ønsker vil nå kunne teste IBMs Watson Analytics.
Alle som ønsker vil nå kunne teste IBMs Watson Analytics. Bilde: IBM
5. des. 2014 - 14:26

IBMs Watson er en løsning for prediktiv analyse blant annet ved bruk av naturlig språk. Watson har vært mye omtalt den siste tiden, fra den kjente Jeopardy-seieren for noen år tilbake, til IBMs ønske om å kommersialisere løsningen og gjøre den til en egen merkevare.

Watson Analytics er en del av dette superdatamaskin-prosjektet, det er et verktøy ment for bedrifter, som kan benyttes til å forbedre deres data. Watson Analytics skal bruke maskinlæring og nettskyen til å kunne besvare spørsmål relaterte til den aktuelle bedriften, tegne opp presentasjoner, formidle informasjon og automatisere databehandling, slik at bedriftene skal kunne forutse hva som kommer til å skje og hva man kan gjøre med det.

Poenget med Watson er at løsningen skal forstå vanlig språk, slik at «vanlige» brukere vil kunne stille spørsmålene, som da vil bli analysert og besvart via et grafisk grensesnitt. Og siden det er web-basert kan det brukes fra alle mulige enheter, også ute i felten.

Data skal kunne hentes fra en lang rekke kilder, og jo mer data, desto bedre analyse, såklart.

Watson Analytics har vært under testing en stund, men nå er det altså fritt frem for alle for å prøve. Det er snakk om en ganske så åpen beta, som baserer seg på en «freemium»-modell, der det meste i utgangspunktet er gratis, men kostnader kan tilkomme etter hvert.

Det lanseres også et diskusjonsforum der Watson-brukere kan utveksle erfaringer.

IBM forsøker uten tvil å profilere Watson-brandet mest mulig, og det er tross alt ikke lenge siden det ble bekreftet at tjenesten vil brukes for å analysere sosiale Twitter-data. Watson vil etter hvert også bakes inn i IBMs nye epost-plattform Verse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.