Alle kundene tvinges over til Netcom

Chess gir inntrykk av at kunder kan bli i Telenors nett. Men det blir ikke engang diskutert, melder Telenor.

Chess gir inntrykk av at kunder kan bli i Telenors nett. Men det blir ikke engang diskutert, melder Telenor.

Idar Vollvik kom med et klart løfte til kundene da Netcom-eier TeliaSonera kjøpte selskapet i høst: Kunder som ville fortsette å være i Telenors nett skulle ikke tvinges over til Netcom.

Men nå har Chess i det stille begynt flyttingen av kunder fra Telenor til Netcom. Idar Vollviks nestsjef, Svein Johnsen, ville i går ikke helt innrømme at Chess trolig ender opp med å bryte sitt løfte og tvangsflytte alle.

    Les også:

- Foreløpig er det ikke noe problem, men vi kan risikere at Telenor slår av bryteren etter et år. Men det jobber vi med, sa Johnsen til digi.no.

- Det er feil, sier Atle Lessum, pressetalsmann i Telenor.

Han utelukker at det vil være Chess-kunder igjen i Telenors nett etter høsten, og sier at dette heller ikke er et diskusjonstema.

- Vi er i dialog, men det er for å få overgangen til å gå greit. Det er ikke snakk om at vi ser på muligheter for at Chess-kundene kan bli.

Skal Chess-kundene være i Telenors nett etter høsten, må de enten være kunder av Telenor eller av operatører som driver i Telenors nett, og det inkluderer ikke Chess, slår Lessum fast.

- Jeg vil tro at de fleste fornuftige mennesker vil forstå at de ikke kan ha 100.000 kunder i sin største konkurrents nett, sier Lessum.

Lessum regner ikke med at alle bryr seg om hvilket nett de benytter, men for en del betyr nettet mye.

- Vi vet at mange Chess-kunder valgte Telenor fordi de ville ha Telenors dekning, sier Lessum, som ellers ikke vil rakke ned på Netcoms nett.

Frem til høsten skal det altså være mulig for Chess-kunder å bli i Telenors nett, men etter dette er det slutt. Johnsen hevder at de som sier ifra, slipper å bytte, i hvertfall inntil videre.

Kunder som har tatt kontakt med Chess har imidlertid hatt svært varierende erfaring med dette. Noen har fått bli i Telenors nett inntil videre, mens andre har fått beskjed fra kunderservice hos Chess om at dette ikke er mulig.

Mange av kundene har også reagert på måten Chess har informert om nettbyttet. Nå får de også kritikk fra politisk hold.

- Chess skal etter det jeg har fått opplyst, ha sendt sine kunder nye sim-kort som kun med liten skrift i oversendelsen opplyser om hvilket nett det nye sim-kortet virker i, sier telepolitisk talsperson for Høyre, stortingsrepresentant Trond Helleland.

Han påpeker at mobilnettene er godt utbygd i byene og at mange trolig vil merke lite til endringene. Men det gjelder ikke alle.

- Mange vil kanskje ikke oppdage forskjellene i dekning før de er på sjøen, på hytta eller andre områder der det kan være større forskjeller i dekning. Det er derfor fortsatt en vesentlig egenskap for mange. Dessuten kan det være at kunder mister eller får redusert overføringskvalitet på datatrafikk eller mister innendørsdekning hjemme eller på kontoret, fortsetter han.

Helland oppfordrer Chess til å ta sitt informasjonsansvar i forbindelse med byttet av nett seriøst.

Til toppen