Alle norske bedrifter på Mac

Mac-brukere har frem til i dag vært diskriminert i forhold til PC-brukere med hensyn til å kunne få oppdatert selskapsinformasjon elektronisk. Nå har det norske selskapet BizWeb kommet med en løsning.

Mac-brukere har frem til i dag vært diskriminert i forhold til PC-brukere med hensyn til å kunne få oppdatert selskapsinformasjon elektronisk. Nå har det norske selskapet BizWeb kommet med en løsning.

Detalj-informasjon om samtlige norske bedrifter blir nå for første gang tilgjengelig på Mac. Hittil har Mac-brukere vært diskriminert i forhold til PC-brukere når det gjelder tilgang til oppdatert selskapsinformasjon elektronisk.

Det internettbaserte informasjonsverktøyet WebSelect gjør det nå enkelt for Mac-brukere og Mac-baserte selskaper å skaffe seg oversikt over mulige gode kunder og bitre konkurrenter.

Verktøyet er utviklet av det norske selskapet BizWeb, som er er et selskap i Segmentor-gruppen*.

Ifølge BizWeb investerer norske bedrifter 100 millioner kroner årlig i bedriftsinformasjon til bruk i sin markedsføring. Selskapet vurderer denne verdien som begrenset, fordi det ikke har vært mulig å oppdatere informasjonen hurtig nok.

- Hittil har vi måttet nøye oss med CD-ROM som blir oppdatert hver tredje måned. Og landets 60.000 Mac-brukere har vært fullstendig avskåret fra å benytte annet enn CD eller papirbaserte løsninger, skriver selskapet i en pressemelding.

Nå lover BizWeb norske markedsførere et nytt og raskere verktøy i kampen om de gode kundene.

- Vi har som ambisjon å være ledende innen de endringer som nå også skjer i bransjen for markeds- og bedriftsinformasjon, sier administrerende direktør Vidar Jøssang i BizWeb.

Løsningen krever ingen installasjon eller programvare, kun tilgang til Internett og innbetalt årsabonnement. Informasjon om 290.000 norske bedrifter, avdelinger og offentlige enheter kan hentes ut når som helst og hvor som helst.

Jøssang, forteller til digi.no at årsabonnementet koster 6.500 kroner.

- Da får man litt ordentlig tilgang, som Jøssang uttrykker det.

Det innebærer tilgang til oppdatert informasjon om blant annet adresser, regnskapstall, resultater, omsetning, nøkkelpersoner og navn på styremedlemmer. Alle aktive bedrifter er oppført i registeret, og BizWeb samarbeider med et firma som blant annet får informasjon fra Brønnøysundregistrene. Basen vaskes også jevnlig mot Telenors database, for å få opp telefonkvaliteten.

E-postadresser og domener henter selskapet selv fra webben.

- Vi har gjort samlejobben, sier Jøssang og legger til at det også finnes en gratisversjon. Her får man tilgang til nokså mye informasjon, men ikke alt.

PC-brukere har lenge hatt tilgang til denne type informasjon på CD-rom, mens Mac-brukere har trengt tilleggsprogramvare til to-tre tusen kroner.

___

* Segmentor er den største eieren i Internett Kanal1 AS, selskapet som står bak internettavisen digi.no, red.anm.

Til toppen