BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alle partier mot PC-skatt

- Høl i hue. Statsminister Torbjørn Jagland la ikke fingrene mellom da han i et møte i Troms Arbeiderparti i helgen tok for seg skattedirektoratets vurdering av skatt på hjemme-PCer. Nå får Jagland støtte fra alle partiene på Stortinget, også RV-leder Erling Folkvord, som i likhet med mange andre stortingsrepresentanter er utstyrt med bærbar PC betalt av Stortinget.

Eirik Flaa
24. feb. 1997 - 16:30

Fredag skulle skattedirektoratet kommet med endelige retningslinjer for beskatning av ansattes private bruk av PCer betalt av arbeidsgiver. Etter statsminister Jaglands uttalelse på et møte i Troms Arbeiderparti i helgen, ser det ut til at de nye retningslinjene lar vente på seg.

Utfallet ser likevel ut til å være klart: Samtlige partier på stortinget finner det urimelig at ansatte skal skatte av fordel ved privat bruk av PC. Til og med den ellers så skatteglade Erling Folkvord er enig.

- Jeg mener denne skattedebatten er et typisk eksempel på feilfokusering fra Regjeringens side. Vi er ikke ute etter å ta rotta på arbeidstakere som får muligheten til å bruke PCen hjemme, sier Folkvord til digi:data. Han legger til at han selv i likhet med mange andre stortingsrepresentanter har fått bærbar PC til disposisjon av Stortinget.

- Jeg benytter den både hjemme og på jobb, sier Folkvord som forteller at stortingsrepresentantene snart vil få tilbud om tilknytning til Internett.

En stor del av stortingsrepresentantene er utstyrt med bærbar PC betalt av Stortinget. I følge Per Torsteinsen ved stortingets EDB avdeling dreier det seg om et hundretall som har sagt ja til tilbudet. Om dette har vært utslagsgivende for den sterke motstanden mot PCskatten skal være usagt, men det ser uansett ut som om skatt på lånt PC forsvinner før den noengang ble realisert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.