Alle Ringnes-ansatte må bruke IE6

Tviholder på gammel nettleser.

Alle Ringnes-ansatte må bruke IE6

Tviholder på gammel nettleser.

Nettleseren IE6 er ikke lett å bli kvitt. Nesten ni år etter produktet ble ferdigstilt brukes Microsofts foreldede produkt fortsatt av urovekkende mange. Faktisk så mange som hver femte nettsurfer, ifølge tall fra Net Applications.

Carlsberg-konsernet er blant de større bedriftene som ennå ikke har oppgradert, og i Norge må alle 1400 ansatte i datterselskapet Ringnes fremdeles bruke IE6 på jobben.

Carlsberg er det fjerde største bryggerikonsernet i verden, men tviholder på det som «antakelig er verdens verste nettleser».

Vi tok kontakt med Ringnes for å høre hvorfor de fremdeles benytter det utdaterte programmet.

- Ringnes er en del av Carlsberg, og frem til nå har Carlsberg-konsernet prioritert andre systemer som støtter salg, marketing, produksjon og distribusjon, forteller kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til digi.no.

- Planen er at Carlsberg skal oppgradere alle PC-er til Microsoft Internet Explorer (IE) versjon 8 i løpet av 2010, sier en kortfattet Bruusgaard.

Inntil det skjer går de glipp av ni års stormende utvikling, med forbedringene i både støtte for webstandarder, funksjonalitet, personvern og sikkerhet som har preget nettlesermarkedet de siste årene.

Kampanje mot forhatt nettleser

IE6 stammer fra en tid da Microsoft tok lettere på vedtatte webstandarder enn i dag. At utbredelsen fortsatt er stor skaper hodebry for webutviklere, som må ta hensyn til en fullstendig utdatert plattform.

I fjor kulminerte dette i en global kampanje for å få brukere og bedrifter til å oppgradere. Microsoft fulgte senere opp med en egen oppfordring om å bytte, der de fremhever fordelene med en moderne nettleser.

Microsoft anbefaler brukerne å bytte til nyere versjoner av IE, og IE8 inneholder en kompatibilitetsmodus, som i mange tilfeller gjør det mulig å støtte også IE6-spesifik kode. Dette kan være et alternativ for bedrifter med interne systemer som krever Microsofts eldre nettleser.

Kjenner du til større norske bedrifter som fortsatt tviholder på utdatert programvare? Gi oss gjerne tips eller del erfaringer i debattforumet.

    Les også:

Til toppen