JUSS OG SAMFUNN

Alle skal få søke på den siste 3G-lisensen

Nadir Nalbant får ikke den siste norske 3G-lisensen i fanget, samferdselsminister Navarsete vil utlyse den.

8. feb. 2006 - 13:18

I desember ble det kjent av gründer av mobilselskapet Sense, Nadir Nalbant, har søkt på den fjerde og ledige norske 3G-lisensen.

Denne lisensen har ligget i skuffen etter at to av de fire 3G-selskapene som fikk lisens i 2000 gav opp. Stortinget har ønsket økt konkurranse for Telenor og Netcom og utlyste lisensene i 2003. Svenske 3 kjøpte den ene uten noen konkurrenter og nå ønsker Nalbant den siste.

Nalbant søkte i desember og Samferdselsdepartementet har saken til behandling, får digi.no først vite. Men det er ikke snakk om formaliteter. digi.no spør om hva slags krav Nalbant må tilfredstille og får da vite at departementet arbeider med kravene de skal stille under utdelingen av den siste lisensen.

digi.no får da vite av avdelingsdirektør Jørn Ringlund at også andre skal få søke.

- Vi skal utlyse lisensen slik at andre også skal få søke, forteller Ringlund til digi.no.

Mange og kanskje Nalbant selv trodde kanskje han automatisk ville få den siste lisensen siden ingen andre har søkt. Slik er det når det gjelder GSM-lisenser. Her er det flere ledige lisenser og kan du betale lisensavgiften, får du en lisens av Post- og teletilsynet, har digi.no tidligere påpekt.

Slik er det ikke med 3G. Lisensen har ligget i skuffen til Samferdselsdepartementet og det

Dette betyr at det kan dukke opp andre konkurrenter. Uansett betyr det en forsinkelse for Nalbant. Ringlund vil ikke kommentere når en utlysning kommer og hvor lang søkerperiode man vil legge opp til.

Han vil heller ikke si noe om kravene til den siste lisenstagerene. 3 fikk en lisens som i motsetning til Telenor og Netcoms lisenser bare krever utbygging i sentrale bystrøk, noe som reduserer utbyggingsprisen dramatisk. Men selskapet fikk en lang tidfrist - først i 2009 må deres nett stå ferdig og selskapet har foreløpig ikke satt opp en eneste mast.

Om departementet ser for seg strengere eller lettere krav vil ikke Ringlund kommentere.

Nalbant ville overhode ikke kommentere sine planer da digi.no ringte tidligere i uken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.