Alle skolene må ha nytt IT-system

Staten har kommet med nye IT-krav til skolene. Microsoft og Telenor skal samarbeide med Mikrodaisy.

Staten har kommet med nye IT-krav til skolene. Microsoft og Telenor skal samarbeide med Mikrodaisy.

Staten har besluttet at alle skoler skal ha både intranett og læringsadministrative systemer (LMS) innen 2008.

Dette ønskes nok velkommen av IT-bransjen og nye aktører som kaster seg inn i markedet pålegget skaper. Et av dem er det lille Hønefoss-selskapet Mikrodaisy som skal utvikle den pedagogiske delen av programmet rettet mot skolene. Bare i den norske skole kan det bli snakk om 850.000 lisenser.

Det er Microsofts satsing på «The learning gateway» som skal utvikles videre i Norge i et samarbeid mellom Telenor og Mikrodaisy. Avtalen ble undertegnet i romjula, ifølge Ringerikes Blad.

Oppdraget er prestisjetungt for Mikrodaisy, som ligger blant de fremste i Europa innen utvikling av læringsbasert programvare. Det er Microsoft som skal levere selve rammeverket og Telenor som er teknisk ansvarlig for systemet med sitt utbygde nett.

Mikrodaisy vil også stå for salget av programvaren når den er ferdig utviklet.

Hønefoss-selskapet har flere ben å stå på og kjøpte i fjor konseptet MultiMedia Lab av konkursrammete Gävle Pedagogiske Center i Sverige. MultiMedia Lab er et presentasjonsprogram for både selvstendige presentasjoner, e-læringsmateriell og for websider, både interaktive og passive.

Mikrodaisy vil bruke MultiMedia Lab som et program for den pedagogiske utviklingen.

Multimedieselskapet omsatte for cirka 33 millioner kroner i 2004. Selskapet har 23 ansatte i Norge, Sverige og Nederland. 15 av dem på Hønefoss. Resultatet forventes et sted mellom 500.000 og 800.000 kroner som er et overskudd etter investeringer på 2,3 millioner, skriver Ringerikes Blad.

Til toppen