Alle spådde trådløs eksplosjon

Norske Bluechip selger en strøm-gjerrig brikke for trådløs kommunikasjon. Analytikerne spådde solskinn, men det ble overskyet.

Det er ikke bare Internett analytikerne har tatt feil om. Også trådløs kommunikasjon skulle ta av raskt. Alle elektroniske ting skulle kunne kommunisere uten kabler, uansett tid og sted.

Men foreløpig ser det ut som det bare er tradisjonelt nettverk som erstattes - salget av WLAN (11 Mbit i sekundet) vokser raskt. Men Bluetooth eller billigere norske alternativer som Bluechip går fremdeles tregt. Les hva Intel mener: Intel: Glem Bluetooth

Norske Gran-Jansen, senere omdøpt til Bluechip
Bluechip har akkurat sluppet en ny versjon av sin radiobrikke som finpusser fordelene til Bluechip ytterligere. Den nye versjonen gjør at for eksempel en alarmsensor som kommuniserer med Bluechip kan leve med et batteri i flere år, forteller Bluechip-sjef Stein Eskerud. Dette er den store fordelen Bluechip har over sine internasjonale konkurrenter. Bluechip-brikken fungerer både i USA og Europa.


Bluechip-salget går langt tregere enn tidligere forventet. I fjor omsatte selskapet for fem millioner kroner og tapte det tilsvarende. Først neste år planlegger Bluechip overskudd. Før den tid må det til en eller flere emisjoner.

- Vi har solgt over 100.000 brikker nå, men det er ikke så mye tatt markedet i betraktning, forteller Eskerud. Vi har solgt til flere produsenter av alarm og strømmålere, men hvem de er kan jeg ikke si.

Til toppen