Alle svenske skoleelever får StarOffice

Sun og de svenske skolemyndighetene har inngått en avtale som gjør at svenske skoleelever og ansatte får tilgang til kontorprogramvaren StarOffice.

Sun og de svenske skolemyndighetene har inngått en avtale som gjør at svenske skoleelever og ansatte får tilgang til kontorprogramvaren StarOffice.

Sun i Sverige og de svenske myndighetene for skoleutvikling inngikk tirsdag en landsomfattende avtale som gir svenske skoler tilgang til StarOffice 6.0. Avtalen omfatter 2,1 millioner elever samt skolepersonalet ved mer enn 6200 offentlige skoler.

I tillegg til leveransen av programvaren, vil Sun ifølge en pressemelding bidra med både teknisk støtte, dokumentasjon og nettbasert opplæring. Selskapet skal i tillegg hjelpe myndighetene med å finne fram til utdannelsesmateriale for skolepersonellet samt undervisningsmateriale for elevenes bruk i klasserommet.

    Les også:

Avtalen ville ved normale omstendigheter hatt en verdi på omtrent 650 millioner svenske kroner, men dette er et beløp skolene nå kan bruke til andre formål.

- Vi har med stor gledje notert oss hvor raskt de svenske skolene har akseptert funksjonaliteten i StarOffice 6.0 som et alternativ til det tradisjonelle valget av kontorprogramvare, sier Peter Lövgren, sjef for Sun i Sverige.

Gjennom separate avtaler har mange av Sveriges skoler og kommuner fått rett til å distribuere StarOffice til skoleelevenes og de ansattes private datamaskiner for å forenkle skolearbeidet hjemmefra.

Tidligere har Sun gjennom tilsvarende avtaler med de svenske skolemyndighetene levert StarOffice til mer enn 30 av landets høyskoler og universiteter. Dette tilsvarer ifølge Sun omtrent 521.000 brukere.

Til toppen