Alle thailandske barn skal få bærbar PC

Alle thailandske barn skal få bærbar PC

Thailand drar i gang prosjekt for å gi alle barneskoleelever en bærbar PC. De første elevene får sin maskin i oktober.

Thailands statsminister, Thaksin Shinawatra, annonserte at landet nå skal gi en bærbar PC til alle barna i landet som går på barneskolen.

Prosjektet starter forsiktig opp i oktober. Til å begynne med får bare 30 elever maskinene den første måneden og så får 500 nye elever hver sin maskin i november. De første heldige utvalgte er barn som er bosatt ute på landsbygda hvor tilgangen til teknologi i dag er svært begrenset.

- Hvis dette prosjektet fullføres, vil hvert eneste barn på barneskolen motta en maskinpå skolen, sierShinawatra til Yahoo News.

Bøkene skal kjøpes fra Nichlas Negropontes prosjekt "One laptop per child". De har som mål å få prisen ned i 100 dollar per maskin, men har fortsatt litt igjen for å oppnå det.

Litt av kostnaden til maskinen vil dekkes inn gjennom lavere kostnader til bøker.

- Hver barneskoleelev vil få en gratis maskin som regjeringen vil kjøpe til dem istedenfor bøker, fordi bøker kan leses på datamaskinen, sier Shinawatra.

Statsministeren har selv en bakgrunn fra IT-bransjen og begynte i sin tid karrieren i IBM. Han startet senere et teleselskap og ble gjennom det en av Thailands rikeste menn.

Den aktuelle bærbare PCen kjører operativsystemet Linux og bruker en flashdisk istedenfor harddisk. Størrelsesmessig er den også mindre enn en standard bærbar PC, da den er beregnet på barn og ikke voksne.

Til toppen