BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Alle tjener på Windows 7

Microsofts nye pc-system betaler seg selv på sju måneder, sier IDC.

1. juli 2010 - 14:22

Oppgradering til Windows 7 er svært lønnsomt for små og mellomstore bedrifter, går det fram av en rapport fra IDC, som bygger på en undersøkelse av organisasjoner med opptil 300 ansatte. Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Microsoft. Den bekrefter, i store trekk, funnene fra en tilsvarende undersøkelse publisert av Forrester Research i februar i år. Denne tok for seg hele bedriftsmarkedet. Også her opptrådte Microsoft som sponsor.

IDC-undersøkelsen beregner blant annet endringer i bedriftenes utgifter til support og utlegging ved overgang til Windows 7 fra enten Windows XP eller Windows Vista. Alle opplevde vedvarende lavere kostnadsnivå etter å ha tatt i bruk Windows 7.

Den gjennomsnittlige kostnadsreduksjonen var 51 prosent per bruker. Supportkostnadene ble redusert med 60 prosent. Ifølge IDC er spiller nye driftsverktøy for Windows en vesentlig rolle i denne nedgangen.

Nedgangen i support innebærer at IT-folk kan frigjøres til mer innbringende oppgaver. Andre gevinster ved overgang til Windows 7 oppgis å være generelt bedre sikkerhet, og bedre produktivitet også blant sluttbrukerne.

IDC mener at mindre heft, færre omstart og redusert nedetid innebærer til sammen én arbeidsuke mer i effektiv arbeidstid per år per ansatt.

Tiden det tar å tjene inn en investering i Windows, beregnes av IDC til ned mot sju måneder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.