«Alle» tror Opera er neste

Analytikerne i aksjemarkedet tror Opera blir neste norske IT-selskapet som selges ut av landet.

«Alle» tror Opera er neste

Analytikerne i aksjemarkedet tror Opera blir neste norske IT-selskapet som selges ut av landet.

Årets første måned er ikke over, og allerede er det klart at to av Norges IT-flaggskip er i ferd med å bli solgt.

Søkemotorselskapet Fast Search & Transfer er i ferd med å bli endel av den amerikanske programvaregiganten Microsoft, og den finske mobilgiganten Nokia la i går inn et bud på det norske programvareselskapet Trolltech.

Nå spekulerer det norske finansmarkedet i om Opera er det neste norske IT-selskapet som blir solgt ut.

- Opera Software har vært en oppkjøpskandidat lenge. Det har aldri vært så stor etterspørsel etter å få skikkelige mobilplattformer som nå etter at Apple lanserte iPhone. Mange mobilprodusenter kan være interessert i Operas teknologi, sier Hallgeir Hollup, analytiker i ABG Group, til Dagens Næringsliv.

Han får støtte fra sin kollega i SEB Enskilda.

- Når det gjelder selskaper med unik teknologi tror jeg Opera med deres nettleser helt klart kan bli kjøpt opp, sier Sjur Malm, analytiker i SEB Enskilda, til Finansavisen.

Hans Thrane Nielsen, leder for norske aksjer i Storebrand Kapitalforvaltning, trekker også frem Opera som en aktuell oppkjøpskandidat, i et intervju med E24.no

- Dette går i sykler, og når markedet er nedadgående, kan man vente en oppkjøpsbølge. Dette er en tendens jeg tror vi vil se mer til frem mot sommeren, sier Nielsen til E24.no.

Fast, Trolltech og Opera er alle suksessfulle selskaper, men de har ikke tatt av i samme grad som det kanskje har vært forventninger til. Det er gode tider nå, selv om børsmarkedet er urolig. Hvis markedet står forran en større nedtur kan det være lenge å vente til neste opptur med å hente ut potensialet.

Gründer Jon von Tetzchner i Opera Software har tidligere uttalt at han ikke vil bli kjøpt opp.

digi.no fikk ikke tak i Opera for en kommentar.

Til toppen