BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alle vil til Singapore

Alle de tre store telealliansene - Concert, Uniworld og Global One - sier de vil være med i konkurransen om den nye telelisensen som myndighetene Singapore legger ut i april 2000.

Frode Eriksen
27. feb. 1997 - 20:00

Lokalt i Singapore er det Singapore Power og Singapore Technologies Telemedia (STT) som levnes de største sjansene for til å få en av to mulige operatørlisensen som skal legges ut av bystatens myndigheter. Til Reuter sier en representant for Singapore Power at en vil alliere seg med et utenlandsk selskap eller konsortium. Det er ikke tatt noen beslutning om hvem av de tre største internasjonale grupperingene som blir valgt som partner og konkurrent til Singapores eget televerk, Singapore Telecom.

I september i fjor offentliggjorde Singapores regjering at en eller to nye operatører ville få lisens til å operere i bystaten når telemarkedet liberaliseres i april 2000.

En utenlandsk partner må imidlertid finne seg i dominanse fra lokale samarbeidspartnere, i og med at regjeringen i landet setter en begrensning for utenlandske eiere i televerk i Singapore på 49 prosent.

Landets elektrisitetsverk, Singapore Power og STT har et godt utgangspunkt fordi selskapene kan benytte seg av eksisterende og egen infrastruktur.

I tillegg til Concert , AT&T og Global One har Cable & Wireless utrykt interesse for Singapore.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.